Street Studio Hungary

Az énekes-dalszerző Jónás Vera egy interaktív utcai stúdióra invitálja a járókelőket, hogy közös zenét készítsen velük.

Egy laptop, 2 hangfal, néhány hangszer, egy mikrofon, és mindez az utcán! Ebben partnerei a Snétberger Zenei Tehetségközpont fiatal roma zenészei és az amerikai Found Sound Nation csapata. „Szia, játszanál nekünk valamit?” Ez a kérdés fog augusztus 23-24-25-én napjában több százszor elhangozni, ugyanis a Street Studio Hungary csapata kitelepül Magyarország városainak utcáira és élő felvételt készít az arra tévedő járókelőkkel.

„Szia, játszanál nekünk valamit?”
Augusztus 23. – Balatonfüred, Tagore sétány (kora délutántól)
Augusztus 24. – Pécs, Zsolnay Negyed, Szamárfül Fesztivál (egész nap)
Augusztus 25. – Budapest, Grund (egész nap)

Az ötletgazda Jónás Vera, aki 2012 őszén az amerikai OneBeat nevű tehetségprogram keretein belül 32 a világ minden tájáról összetrombitált zenésszel dolgozott és turnézott az Egyesült Államok keleti partján. A koncertek mellett rendszeresen állítottak fel utcai stúdiókat, melyekkel a városok lakóival készítettek közös felvételeket. Később Vera Svájcban is kipróbálta ezt a modellt, majd úgy döntött elhozza Magyarország utcáira. A zenéléshez előképzettség nem szükséges, a mikrofon bárki kezében megfordulhat.

A dalok spontán születnek, melyben ér énekelni, tapsolni, beatboxolni, hangszeren játszani, vagy bármilyen izgalmas hangot kiadni! A Street Studio Hungary civil kezdeményezésként indult, az online közösségi finanszírozás mellett az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és az amerikai Neutral Milk Hotel indie-rockzenekar is támogatja a projektet.

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros. Három éve alakított zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel tavaly ősszel teltház előtt mutatták be első, GAME című albumukat a budapesti Trafóban, melyet pozitív sajtó visszhang és nagy siker követett. A megjelent, Game című album, mely Moldvai Márk producer zenei vezetésével készült, egy nagyon friss és érett zenei világba kalauzolja a hallgatóságot. Személyes könnyűzene, amit hallunk. Vera olyan crossover dalszerzői stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely ötvözi az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással, és teszi ez által is egyedivé és eredetivé a dalokat.
Vera zenéjét hallgatva egy olyan eredeti jelenséggel nézünk szembe, amelyre érdemes figyelnünk! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a 13. Independent Music Awardson két kategóriában is jelölték a Jónás Vera Experimentet. A GAME a legjobb kortárs album kategóriájában, míg a What would they do?! című dal Spoken Word kategóriában kapott jelölést a versenyen. Az énekesnő Cold Fire című számát 2014-ben a legújabb, Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar nagyjátékfilm betétdalának választották.
Vera többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre of Contemporary Music Schoolban 2012-ben szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival.