Interconnection kiállítás 2014. szeptember 5. és 13. között a Magyarországi Koreai Kulturális Központban

70 koreai és 10 magyar képzőművész látásmódját reprezentálja a Központ egész területét betöltő tárlat.

Az ”Interconnection” című kiállítás a koreai Daegu Művész Társaság és a magyar Hussart Művész Csoport együttműködésével valósult meg Budapesten. A Hussart csoport négy képzőművész és designer közös ötlete mentén jött létre az Interconnection című kiállítás kapcsán és azon törekvés mentén, hogy közös nevezőt találjanak a nagyon különböző alkotói hozzáállások és kultúrák között. A kiállítás a későbbiekben bővült a Daegu Művész Csoporttal, hogy támogassa a két ország egyedi művészetének kölcsönös megismertetését és a művészeti kapcsolatok további fejlesztését. A távolság és a kulturális különbség az országok között jelentős, ennek ellenére azonban találhatóak kapcsolódási pontok. Az elkötelezettsége a művészeknek saját magukkal és környezetükkel művészeti alkotásaikban valósul meg.  A tárlat lehetőséget teremt, hogy különböző kulturális és ideológiai háttérrel rendelkező művészek alkotásai egy időben legyenek megtekinthetőek, összehasonlíthatóak. A kiállítás úgy funkcionál, mint egy színpadi párbeszéd, diskurzus a két kultúra és a művészet fogalmak között.

A Hussart egy előrevágtató majd visszaforduló irányzatot jelent. Mivel magyar képzőművészeti csoportról lévén szó, eredendően a huszárság virtuóz stílusából merít. Ők voltak a gyorsan reagáló csoportok, akiket külföldön vetettek be, így sok tapasztalatot szereztek a határon túlról, mely a Hussart Művészeti Csoportot is jellemzi. Mindenki "bekarcolta már" ecsetével a térképet Magyarországon kívül, ahol új impressziókat kapott, ezt hazahozta, vagy ott helyben vegyítette a hazai/hozott stílusával. Friss elemeket, stílusokat, hozni, vinni, értelmezni, félreértelmezni – ez a művészet lényege.

A Daegu Művészeti Egyesületet 1962-ben Daegu városát képviselő művészeti szervezetek alapították. Jelenleg a csoport 1975 tagból áll és foglalkozik nyugati művészettel, koreai festészettel, szobrászattal, design-nal, kézművességgel, médiával, modern kézművességgel, hagyományos mesterségekkel, kalligráfiával, irodalmi festészettel, mindezt több bizottság tevékenysége keretében. Az Egyesület fontos szerepet vállal abban, hogy támogassa a művészeti csereprogramokat Daegu és más régiók és országok között, valamint segítsen olyan közérdekű művészeti projektek megvalósításában, mint például utcai falfestmények elkészítése, környezetvédelmi projektek fejlesztése, várostervezés felülvizsgálata, művészeti dísztárgyak értékbecslése, közlekedési táblák tökéletesítése. 
Koreai Kulturális Központ
1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.