Szeptembertől online nézhető a Dumaszínház kabaréműsora

Áprilisban indította útjára saját kabaréműsorát a Dumaszínház. A műsor hanganyaga, eddig fotókkal színesítve volt elérhető saját YouTube csatornájukon, ősztől viszont videofelvétel is készül az előadásokról, amelyekhez – a hanganyagokhoz hasonlóan – szintén a Dumaszínház YouTube csatornáján lehet hozzáférni, ingyenesen.

A Dumaszínház művészei áprilisban döntöttek úgy, hogy havi rendszerességgel rögzítenek 120 percnyi anyagot közönség előtt a Corvin Dumaszínházban. Az alkotók eredetileg nagyobb alkotói szabadságot, valamint szerkesztői rugalmasságot vártak a műsortól, továbbá élni szerettek volna az online elérhetőség adta előnyökkel is.

A Dumaszínház kabaréban elismert színészek és színpadi szerzők vesznek részt, például Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Lengyel Tamás vagy Vida Péter, szerzőként pedig Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár, Pataki Balázs, Szabó Borbála és sokan mások.

„A kabarékat már manapság is nagyon sokan online hallgatják, mi szeretnénk egy olyan átlátható, kereshető, tematikus kabaré adatbázist létrehozni, amely szerzői jogilag tiszta és könnyen hozzáférhető. Ezt úgy a legegyszerűbb megvalósítani, ha  mi magunk rögzítjük a műsorokat és tesszük elérhetővé. Reméljük, hogy ez ugyanolyan fajsúlyú lépés lesz a műfaj szempontjából, mint a Dumaszínház vagy a Showder Klub indulása volt.” – mondta el a kabaré indulásánál Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője, aki az adások létrehozásában is közreműködik.

A Dumaszínház kabaré soron következő felvételére szeptember 14-én kerül sor a Corvin Dumaszínházban. A műsor szerkesztője Litkai Gergely, műsorvezetője Kőhalmi Zoltán, témája pedig a jövő illetve az oktatás lesz. A felvételt követően, a műsor videója a Dumaszínház YouTube csatornáján lesz megtekinthető.

Hirdetés