Négy napon keresztül ASzPIK Pop-Up bolt és bemutatóterem a Palomában.

Olyan művészekkel, designerekkel lehet találkozni, akiket egyáltalán nem vagy csak ritkán lehet elérni a fővárosban.

Az ASzPIK (Alkotói Szombati Piac a Kertben) egy havonta megrendezett alkotói, kézműves és termelői piac Pécsett, ami most első alkalommal mozdul ki a városból és a Palomába költözik! 2014. november 26-tól, szerdától szombatig Pécsről érkező designerek és művészek nyitnak pop-up bemutatótermet a Palomában.
(Paloma - kortárs kreatív projekt, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet. Nyitvatartási idő: hétköznap 11-19h, szombaton 11-15h, vasárnap: zárva)

Az esemény a Kortárs Ellátó Csoport szervezésében valósul meg, melynek tagjai alapvető gondolatként tekintenek a közösségi bevonásra, a közösségi tervezésre. Céljuk a kölcsönös, szolidáris együttműködés kereteinek kialakítása, a közösségi érdek hangsúlyozása az egyénivel szemben, melyekhez szorosan hozzátartoznak a demokratikus, egyenrangú kapcsolatok. A piac globális hatásával szemben a helyi közösségek fenntarthatóságát tartják értéknek.

Az ASzPIK- Paloma projekt a célja a Pécsről érkező kreatív tudás megjelentetése Budapesten, ezáltal új piaci kapcsolatok szerzése, országos ismertség növelése.
A Kortárs Ellátó Csoport egy belvárosi, frekventált helyen lévő, könnyen megközelíthető, kedvező nyitvatartási idejű helyszínt keresett a pop-upnak, ahol az "utcáról betérő" látogatók és a célirányos érdeklődők számára egyedi környezetben prezentálhatják és értékesíthetik a termékeket. A kreatív atmoszféra, amelyet a Paloma designer bemutató termei biztosítanak fontos szempont volt a helyszín kiválasztásnál.

Az ASzPIK pop-up tervezői:
Chic Street Design - ruhák és textil ékszerek
www.facebook.com/pages/Chic-Street-Design/600260983428971
Naturaconte - természetes kozmetikumok manufaktúra
www.facebook.com/naturaconte
Arteria - igényes hulladék anyagokból rekreált prémium bútorok és izgalmas dekor tárgyak
www.facebook.com/arteriaindustrials
Dobozka Manufaktúra - egyedi formára hajtogatott, saját grafikával ellátott és lehetőség szerint ragasztásmentes  papírdobozok
www.facebook.com/dobozkamanufaktura
Steiner Lídia llustrations - mesekönyvek, illusztrációk
www.facebook.com/pages/L%C3%ADdia-Steiner-Illustrations/207200689353815
Bánkúti Szabina Handmade Necklace - ékszerek
www.facebook.com/SzabinaBankutiHandMadeNecklace
PickForm- 3D
https://www.facebook.com/PickForm
ellester manufactuRE - home decor
www.facebook.com/pages/ellester-manufactuRE/1477112562501034
Mybabyhug - babahordozók
www.facebook.com/mybabyhugcom
Liidia - női ruha
www.facebook.com/pages/Liidia/627284304048278