2018. április 26. - csütörtök

„A toll” – Kortárs ősbemutató az Újszínházban.

Kinyomtatom...
A toll

Kortárs bulvár darabbal rázza fel a színházi világot az Újszínház.

December 12-én, pénteken este egy nem akármilyen, pikáns ősbemutatóval folytatja idei premierjeinek sorát a Paulay Ede utcai teátrum: Topolcsányi Laura „A toll” c. fergeteges bohózata a színház belső, kulisszatitkos, ám olykor intrikákkal átszőtt világát tárja a két órára bennfentessé avatott nagyérdemű elé! A toll könnyed, meglepően őszinte, ám szarkasztikus humorral kellően átitatott vígjáték, amely bepillantást enged a kulisszák mögé, a színház csillogó, olykor álságos világába, s a próbák gyötrelmes hétköznapjaiba. A próbák és a társulatszervezés dolgos hétköznapjai mellett a darab váltogatva mutat meg igazat és valótlant, kiforgat színházi helyzetet és embert, még ki sem kacagtuk magunkat emblematikus figuráin, máris újabb szédületes helyzetkomikumokban találjuk magunkat. No és hát sokszor előkerül a kérdés: ugyan mi jár igazából a főnökünk, szerelmünk, riválisunk fejében…?

Tordai Teri és Incze József mellett a teátrum fiatal tehetségei is megvillantják szarkasztikus énjüket a bravúrosan megírt párbeszédek során, ahol izgalmasan váltakozik igazmondás és hazugság. Ezáltal válik az első hazai kortárs darab - mintegy tükröt tartva - a magyar társadalom igazmondásra való igényének patikamérlegévé.

A toll – Víg(színház)játék két felvonásban.

Szereposztás:
Kiss Lajos – Színigazgató: ifj. Jászai László
Annamari - Fiatal titkárnő: Koncz Andrea
Kő Pál – Rendező: Vass György
Buzogány Mariska - Idős komika: Tordai Teri
Sajtos Gizella - Korosodó primadonna: Nemes Wanda
Márió - Fiatal színész: Almási Sándor
Öreg - Idős színész, Műszakvezető, portás, Virágárus, Idős hölgy: Nagy Zoltán
Takarítónő: Incze József
Rendező: Kökényessy Ági
Szerző: Topolcsányi Laura

Premier: 2014. december 12.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

A Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója.

fotó Toldi Éva

ifj. Vidnyánszky Attila rendezésével a Nemzeti Színházban árilis 23-án.

csoportkép

Baján mutatja be a Budapesti Operettszínház az István, a király című rockopera Székely Kriszta rendezésében készülő legújabb változatát.