Liszt Requiem a Bazilikában.

Liszt gyászmiséjét a Szent Efrém Férfikar adja elő.

Január 22-én a18 órai szentmise keretében a Szent Efrém Férfikar és szólistái - Komáromi Márton, Viszló István, Laborfalvi Soós Béla és Cser Péter - előadásában hangzik el a nagy mű, Virágh András orgonaművész közreműködésével.

A szentmisét Balogh Piusz és dr. Gájer László atya celebrálja, a gregorián részeket a Budapesti Énekes Iskola énekli Mezei János és Kocsis Csaba vezetésével.

„Egy éve a Bakáts-téri Plébániatemplomban - Ybl egyik legszebb templomában - nyitottuk meg a nagy építész-zseni bicentenáriumi ünnepségsorozatát” – mondta Bubnó Tamás a Férfikar művészeti vezetője. „2014 során végigjártuk az összes Ybl-templomot hazánkban és a Partiumban, s mindenütt nagy szeretettel láttak minket. Úgy gondoltuk, hogy a nagy építész halála napján az ugyancsak hozzá köthető Szent István Bazilikában énekeljük el zseniális kortársának gyászmiséjét, a Liszt Requiemet.”

„A mű talán nem dalol oly szívhez szólóan, mint Mozarté, nem hordoz olyan drámai töltetet, mint Verdié, s nem is olyan grandiózus, mint Berliozé. De mind közül - az én véleményem szerint - a legimádkozóbb, a legszelídebb."