2015. március 6-8. Mindenütt nőK a Bethlen Téri Színházban.

A „Mindenütt Nő” programsorozatban Góbi Rita, Pataky Klári és Tárnok Marica.

A sorozatban 2013-as elindulása óta részt vesz a Bethlen Téri Színház. (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.) A nőnap köré szervezett három napos rendezvényen három különböző hangú és stílusú női alkotó előadása látható a teátrumban.

2015. március 6-án Góbi Rita Ne hisztizz!, 7-én  Pataky Klári CSendÉLET című táncelőadása, 8-án délelőtt pedig Tárnok Marica rendezésében a  Belebújócska című előadás látható.

A Bethlen Téri Színház különösen fontosnak tartja a női alkotókat középpontba állító rendezvényt.  Remek lehetőség, hogy egy egész hétvégén át a hölgyeké a főszerep, hiszen a színház- és táncművészet terén javarészt a férfi alkotók vannak túlsúlyban.

A „Mindenütt Nő” program összeállítása hálás feladat volt, hiszen remek női alkotóknak ad helyet a színház az évad többi részében is.  A korábbi években Jobbágy Bernadett koreográfiája a Közép-Európa Táncszínházzal, a Duna Táncműhely, az Apró Színház előadásai és női humoristák is helyet kaptak a „Nőnap reloaded” hétvégén.

Március 6. 19:30 – Góbi Rita Társulat: Ne hisztizz!
Góbi Rita és Szegő Dávid táncos-dobos estje a női(-férfi) lélek érzékenységéről.  Játék a mozdulatokkal és a dob ritmusával; ritmusos kitörésekkel, tüzes staccatókkal és idegeken dobolással. „Nekem mindig is nagyon fontos volt, hogy a zenész ott legyen velem a színpadon, hogy mindkettőnkből együtt és ott jöjjön a zene és a tánc is. Ez az új darab többek között ezt a zenéhez való viszonyt is pontosan tükrözi. Megmutatja, hogy az alkotás számomra egy olyan játék, ahol egymásra reagálva, egymásra figyelve létrejön valami: legyen az összhang vagy bármi más.” (Góbi Rita: Égi és földi dolgokról, 7óra7)

Március 7. 19:30 – Pataky Klári Társulat: CSendÉLET
A koreográfia a csendéletek formai és tartalmi elemeit alapul véve kísérel meg egy vázlatot rajzolni mai életünkről három táncos segítségével, abból kiindulva, hogy életünk, környezetünk, kapcsolataink felfoghatók úgyis, mint egy gyönyörű csendélet, amely kívülről ragyog, ám belül már a rothadás állapotában leledzik.
Táncolják: Maday Tímea Kinga, Hámor József, Jellinek György (m.v. Magyar Nemzeti Balett)

Március 8. 10:00 – Marica Produkció: Belebújócska – Bemutató
Tárnok Marica rendezése újraértelmezi az „interaktív gyermekelőadás” fogalmát. A Belebújócska egy közös játék, ahol a gyerekek maguk is résztvevői lesznek a meséknek. Miközben a színházteremben folyik a varázslat, az előtér kézműves helységgé alakul, ahol mindenki saját kezűleg készítheti el a mese szereplőit, figuráit.
A mesekapu alatt átbújva az Aranyszőrű bárány, a Kacor király és a Tulipán című mesékben barangolhatnak, és különleges bábokkal találkozhatnak a gyerekek. A három mesével együtt három különleges bábtechnikával ismerkedhetnek meg a résztvevők.
Mesemondó játékmester: Sz. Nagy Mari

Hirdetés