2018. július 18. - szerda

A TAT Galéria bemutatja Ádám Anna „Emlékezet-Bekapcsolás” című első önálló kiállítását Budapesten

Kinyomtatom...
Ádám Anna plakát

Emlékkönyv térben – képek, tárgyak, testek. Megnyitó május 5. 18:00.

A művész a TAT Galériában (1052 Budapest, Semmelweis utca 17.) mozgó- és állóképekkel (videó, fotó, képgrafika stb.), tárgyakkal (textil), illetve testekkel (performansz) olyan háromdimenziós emlékkönyvet hozott létre, amelynek emléktöredékeit a látogató egyszerre „dekódolhatja”, „olvashatja” és „írhatja” in-situ, átvitt és elvont jelentésben egyaránt.

A galéria látogatója május 6.-21. között olyan 1:1-es emlékkönyv-makettnek lehet szemtanúja, illetve részese, amely modellizálja a fel-fel bukkanó és elillanó emlékeket. A falon és a térben olyan alkotások ábrázolják az emlékezés törékeny és kiszámíthatatlan mechanizmusát, amelyekben egymással ötvöződik a személyes és a kollektív emlékezet. Az „ötvöződés” formailag egyrészt a diszciplínák vegyítésében (pl. képzőművészet az előadóművészettel), másrészt a technikák párosításában (pl. monotípia a hímzéssel) is megjelenik, de a kiállítás gyakorlati kivitelezésének is kulcsszava.

A művész a kurátori feladatkört például két különböző szakterületről összeválogatott személyre bízta, akik egy intenzív közös munka keretén belül birkóztak meg a tér- és képelrendezés feladatával. Az előadó performerek listája szintén a változatosságra és a szakterületek ötvözésére épült: négy nemzetiség és tíz szakma képviselői egy workshop alatt értelmezték és sajátították el a bemutatásra kerülő négy performanszot. A bemutatásra kerülő performanszok egyikében Ji Soo Yoo dél-koreai képzőművész is szerepel.

Koncept & Megvalósítás (Kép, Tárgy, Performansz) • Ádám Anna (Képzőművész)
Kordinátor • Gellér Judit (Kurátor)
Kurátor • Léderer Sándor (Korrupciókutató, K- Monitor) • Pálos Gergely (Operatőr) • Schuller Judit Flóra (Fotóművész)
Az est támogatói: ARTendo, Belváros-Lipótváros Örmény Kulturális Központ, Országos Örmény Önkormányzat, Koreai Kulturális Központ.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.