2018. december 16. - vasárnap

A TAT Galéria bemutatja Ádám Anna „Emlékezet-Bekapcsolás” című első önálló kiállítását Budapesten

Kinyomtatom...
Ádám Anna plakát

Emlékkönyv térben – képek, tárgyak, testek. Megnyitó május 5. 18:00.

A művész a TAT Galériában (1052 Budapest, Semmelweis utca 17.) mozgó- és állóképekkel (videó, fotó, képgrafika stb.), tárgyakkal (textil), illetve testekkel (performansz) olyan háromdimenziós emlékkönyvet hozott létre, amelynek emléktöredékeit a látogató egyszerre „dekódolhatja”, „olvashatja” és „írhatja” in-situ, átvitt és elvont jelentésben egyaránt.

A galéria látogatója május 6.-21. között olyan 1:1-es emlékkönyv-makettnek lehet szemtanúja, illetve részese, amely modellizálja a fel-fel bukkanó és elillanó emlékeket. A falon és a térben olyan alkotások ábrázolják az emlékezés törékeny és kiszámíthatatlan mechanizmusát, amelyekben egymással ötvöződik a személyes és a kollektív emlékezet. Az „ötvöződés” formailag egyrészt a diszciplínák vegyítésében (pl. képzőművészet az előadóművészettel), másrészt a technikák párosításában (pl. monotípia a hímzéssel) is megjelenik, de a kiállítás gyakorlati kivitelezésének is kulcsszava.

A művész a kurátori feladatkört például két különböző szakterületről összeválogatott személyre bízta, akik egy intenzív közös munka keretén belül birkóztak meg a tér- és képelrendezés feladatával. Az előadó performerek listája szintén a változatosságra és a szakterületek ötvözésére épült: négy nemzetiség és tíz szakma képviselői egy workshop alatt értelmezték és sajátították el a bemutatásra kerülő négy performanszot. A bemutatásra kerülő performanszok egyikében Ji Soo Yoo dél-koreai képzőművész is szerepel.

Koncept & Megvalósítás (Kép, Tárgy, Performansz) • Ádám Anna (Képzőművész)
Kordinátor • Gellér Judit (Kurátor)
Kurátor • Léderer Sándor (Korrupciókutató, K- Monitor) • Pálos Gergely (Operatőr) • Schuller Judit Flóra (Fotóművész)
Az est támogatói: ARTendo, Belváros-Lipótváros Örmény Kulturális Központ, Országos Örmény Önkormányzat, Koreai Kulturális Központ.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Urbán Ádám a Fővárosi Nagycirkusz fotográfusának rendhagyó kiállítása december 10-től a Capa Központban.

plakát

Egész napos programsorozattal emlékeznek meg az Antik Gyűjtemény megalapításának 110 éves évfordulójáról a nemrég újranyitott Szépművészeti Múzeumban.

plakát

Az Országos Széchényi Könyvtár Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek című tárlata Júlia magánéletét és irodalmi munkásságát mutatja be, utóbbira helyezve a hangsúlyt.