A Budapesti Pálinkafesztiválon debütál az új kártyás fizetés

Új készpénzmentes fizetési rendszer Budapesten. Végre egy kártya, ami egész évben használható.

Fizethetünk vele fesztiválokon, szórakozóhelyeken, éttermekben. Egy olyan kártya, amely miatt nem nő, hanem csökken a sor, akár fesztiválozunk, akár a belvárosban bulizunk.

A Budapesti Pálinkafesztiválon debütált a HelloPay Zrt. új kártyás fizetési rendszere, mely a cég szándékai szerint „készpénzmentesíti, leegyszerűsíti és felgyorsítja a városi szórakoztató- és vendéglátóipart.” A felhasználók mégsem ezért fogják szeretni az új megoldást, hanem a HelloPay kártyák talán legfontosabb előnye miatt: a fesztiválok végén a kártyákon maradt egyenlegünk nem vész el, ha nem állunk be a visszaváltópontok előtti kígyózó sorba. A HelloPay kártyánkat ugyanis a rendezvényt követően egyre több belvárosi vendéglátó- és szórakozóhelyen, sőt más rendezvényeken, többek között a júniusi Budavári Sörfesztiválon is használhatjuk. A kártyánk egyenlegét számos ponton feltölthetjük készpénzzel és bankkártyával egyaránt, egyenlegünk pedig lekérdezhető minden elfogadóhelyen. A kártya használatához annak regisztrációja nem kötelező, de javasolt, mert az elvesztett kártya egyenlege csak abban az esetben tiltható le, ha előtte azt regisztrálták. Erre a fesztiválokon található regisztrációs pontokon, valamint a hellopay.hu weboldalon van lehetőségünk.

Regisztrált kártyatulajdonosként számon tarthatjuk költéseinket, pl. megtekinthetjük szombat esténk „financiális alakulását” a weboldalon hamarosan elérhető „kártyatörténet” funkcióval, sőt további kedvezményeket, ajándékokat kaphatunk a rendszer együttműködő partnereitől. A Budapesti Pálinkafesztiválon regisztrálók máris élhetnek ezekkel a lehetőségekkel, hiszen a Budapest TukTuk útjaira vonatkozó 10%-os kedvezményt, illetve az Akvárium Klubban beváltható ajándék pálinkát kapnak a kártyájukra feltöltve.

A HelloPay rendszere hamarosan nem csak fizetésre kínál gyors és biztonságos megoldást, hamarosan a belépőjegyeinket is a kártyára tudjuk majd feltölteni, leváltva ezzel a visszaélésre lehetőséget adó, nyomtatott QR kódos jegyeket. A fogyasztóvédelmi szabályok betartását segíti majd a HelloPay azon funkciója, amely az értékesítési rendszerben egyszerűen letiltja alkoholos italok eladását a 18 év alatti regisztrált fogyasztók számára, valamint kiskorú kártyatulajdonosok esetén kontrollált zsebpénzkezelést és felügyeletet biztosít az aggódó szülők számára.