Lélegzetelállító 1000 négyzetméteres virágszőnyeg Budapesten

40.000 virág köszönti a rendkívüli nőket.

A mai napon május 24-én 1000 négyzetméteren, 40.000 virággal köszöntik a magyar nőket a Március 15. téren, Budapesten. Az ország valaha volt legnagyobb elvihető virágszőnyege a Danone Activia-nak köszönhetően valósul meg. A rendkívüli virágzó installációval az a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a nők mindennapi helytállására, odaadó munkájára.

Ráadásul a szőnyeget alkotó virágokat ma este 20 óráig szétosztják a helyszínre látogatók között, hogy mindenki köszönthesse a számára rendkívüli hölgyeket. Az Activia szokatlan köztéri akcióval hívta fel a figyelmet a nők odaadó és rendkívüli munkájára. A márka szerette volna méltó módon megköszönni a hölgyeknek, hogy ők környezetük támaszai, inspirálói, ezért egy hatalmas virágszőnyeget létesített a Máricus 15. téren, Budapesten.

A virágszőnyeg különlegességét a célja, mérete, komplexitása mellett az is jelentette, hogy a nap folyamán az összes virágot ajándékként osztják szét az arra járók között, hogy mindenki kifejezhesse elismerését az életében rendkívüli szerepet betöltő hölgyek iránt. Az Activia fontosnak tartja a nők mindennapi helytállásának elismerését, ez a jelenlegi kampányuk központi gondolata is. Magyarországon soha nem készítettek még ekkora, és ilyen összetett elvihető virágszőnyeget.

Az 1000 négyzetméteren elterülő, káprázatos színekben pompázó virágos képet, a Debreceni Virágkarneválokról is ismert Gulyás Tamás vezetésével 50 ember építette, 12 óra alatt. A virágszőnyeg elkészítéséhez az alkotók 10 féle különböző szálas és cserepes növényt használtak, amelyeket éjszaka 4 kamion szállított a helyszínre. Összesen több mint 40.000 darab petúniából, begóniából, bársonyvirágból, paprikavirágból, mézvirágból, szalmarózsából, sóvirágból, krizantémból, rózsából, liliomból, kálából, gerberából, és zöld díszítés gyanánt Normann-fenyőből, arália- és robellini pálmalevelekből áll össze az alkotás annak érdekében, hogy a virágzó kép motívumai és színei is a női szerepek sokféleségére hívják fel a figyelmet.

A különleges installációt elkészítő Gulyás Tamás virágszobrász elmondta, hogy "Ennek a rendkívüli, 1000 négyzetméteres virágszőnyegnek a megalkotása komoly előkészületeket igényelt. A felhasznált növényeket külön erre a célra termesztettük, ami másfél hónapot jelent, továbbá mérnöki pontossággal kellett megterveznünk ezt a bonyolult geometrikus képet, hiszen minden centiméter számít. Annak érdekében, hogy minden pontos legyen, fontos volt annak biztosítása is, hogy az összes növény egyszerre virágozzon, ami óriási kihívás volt számunkra. Az eredmény azonban magáért beszél, mindenki ámulva nézi az elkészült virágzó képet."

Még nem késő elindulni....