2018. december 19. - szerda

Budapesten kezdetét vette az Olasz Fesztivál

Kinyomtatom...
Olasz Fesztivál plakát

A Fesztivál több mint egy hónapon keresztül mutatja be a magyar közönség számára Olaszország sokszínűségét, az olasz életstílus jellegzetességeit.

Május 20-án kezdődött az Olasz Fesztivál programsorozat, mely az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében, a Budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével és az Olasz Kultúrintézet közreműködésével valósul meg. Az Olasz Fesztivál a június 2-i Köztársaság Napja olasz nemzeti ünneppel egyidejűleg kerül megrendezésre és a “Made in Italy” különleges bemutatója lesz, mely az olasz gyártás olyan kiemelkedő területeit hivatott felvonultatni mint a divat, a design és a lakberendezés, az élelmiszeripar és borászat, valamint az Olasz Kultúrintézet által szervezett számos programnak köszönhetően a kultúra, a zene és a művészet. A programsorozat keretein belül tematikus hetek hivatottak szemléltetni egy-egy olaszországi szektor jellegzetes „made in Italy” termékeit.

A Fesztivált az Olasz Lakberendezés és Design Hete nyitja meg április 26– tól 30-ig, majd ezt követően, az Olasz Éttermek Hetének keretében (június 1-7.) az olasz konyhaművészet kerül a figyelem középpontjába.

A programsorozat az Olasz Gasztronómia Hetével (június 8 –14.) folytatódik, majd az Olasz Divat Hetével (június 15 – 20.) zárul. Ezekben a hetekben Budapest jelentős üzleteiben, showroom-jaiban, éttermeiben és kávézóiban különleges promóciók, valamint olasz ételek, borok, kávékóstolók és különleges programok várják az érdeklődőket. A programok közt található a magyarországi olasz éttermek séfjei számára szervezett főzőiskola is, melynek célja az alapanyagok optimális
felhasználásának és a tradicionális olasz gasztronómia kultúrájának bemutatása és terjesztése.

„Az olasz divat. A csábítás története” kiállítás Fiorella Galgano és Alessia Toti tervei alapján és kivitelezésében mutat be gyönyörű, válogatott ruhakölteményeket, melyek a legkiválóbb olasz szabók és tervezők alkotásai. A kiállításon, amely az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Olasz Kultúrintézet közreműködésének köszönhetően valósul meg, a “vörös szőnyeg” azon csodálatos kreációit tekintheti meg a közönség, melyeket a premiereken, vagy az Oscar gálán viseltek világhírű modellek és hírességek, vagy felejthetetlen, nemzetközi szinten híres filmekben viseltek a színészek.

Az Olasz Fesztivál számos kommunikációs eszközön (közösségi oldalakon, helyi médián, honlapokon) keresztül kerül népszerűsítésre a közönség körében. Az Olasz Fesztiválnak külön honlap készült olasz és magyar nyelven, amelyen a fesztiválon résztvevő cégek bemutatkozásain és a felajánlott kedvezményeken kívül minden program megtalálható lesz, amely a fesztivál keretében május 20-tól kerül megrendezésre.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 3 (1 vote)

regisztráció

Tisztelt Rendezők !
Szeretnék regisztrálni Mártha László Dr. és Benkő Mária számára!

T. Anonymous! Az Olasz

T. Anonymous!
Az Olasz Fesztivál honlapján lehet regisztrálni az eseményre. Ha ott feliratkozott, bizonyára értesítik a sikeres regisztrációról.
Üdvözlettel

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Converse x Miley Cyrus

Magyarországra érkezett a Converse és Miley Cyrus legújabb közös kollekciója.

Még egy nap élet

Az egészestés animációk versenyét a Még egy nap élet című lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukciós animáció nyerte, Denis Do Funan című munkája pedig zsűri külön elismerését kapta.

plakát

A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten számos magyar alkotást is megtekinthet a közönség.