Augusztus 13-án startol a VI. Kaposfest

2015. augusztus 13-19. között 6. alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfest).

A művészeti vezetők, Baráti Kristóf és Várdai István nagy gondossággal állították össze a 14 klasszikus zenei koncert műsorát, melyek a fesztivál indulása előtt már majdhogynem teltházasak. A komolyzenei előadások mellett ingyenes könnyűzenei koncertek és kiállítások várják az érdeklődőket Kaposváron, Somogy megye ékszerdobozában.

A Kaposfest hatalmas hazai és nemzetközi sikernek örvend. Évente több, mint 50 magyar és nemzetközi művész játszik a kaposvári Szívárvány Kultúrpalota színpadán az egyszeri és megismételhetetlen koncerteken. Az idei, immáron hatodik fesztivál művészeti vezetői Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai Kristóf csellóművész mellett az érdeklődők hallhatják, többek között Andreas Ottensamert, Koh Gabriel Kemadát, Würtz Klárát, Farkas Gábort, Finghin Collinst, Perényi Miklóst, Dudu Carmelt, Zempléni Szabolcsot és a 25 éves Erkel Ferenc Kamarazenekart.

A fesztivál szervezősége annak érdekében, hogy minél több fiatalt megnyerjen a komolyzenének, ismét lehetővé teszi a Kaposfest párna megvásárlását, amely diákigazolvány felmutatásával egy koncertjegy áráért, mind a 14 klasszikus koncertre nyújt belépési lehetőséget. A szervezők évek óta arra törekszenek, hogy nem csak a klasszikus zenei palettáról mutassák be a legkiválóbb előadókat.

A könnyűzene, jazz és gospel előadók magyarországi rangos képviselői 2015-ben is ellátogatnak a fesztiválra. Az esemény teljes ideje alatt esténként ifj. Sárközi Lajos és zenekara játszik a Kapos Hotelben. A cigányzene egyik legkiválóbb képviselője nem először mutatkozik be a Kaposfesten. Mindezidáig a művészek óriási lelkesedéssel éjszakába nyúlóan zenéltek együtt a zenekarral.

Augusztus 14-én 21.30 órától a Hang-Árban ad koncertet a Blahalouisiana, augusztus 15-én 21.30 órától a Headbengs, 16-án 22 órától a Random Trip és 17-én 21.30 órától a kaposváriak által már jól ismert, Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul and Gospel kórus mutatja meg milyen a hamisítatlan gospel muzsika. A könnyűzenei koncertek látogatása ingyenes.

A fesztivál ideje alatt nyílik A csönd ideje címmel Baksai József Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a Vaszary Képtárban. Emellett da Capo címmel Szigeti Tamás fotóművész portrésorozatát tekinthetik meg az érdeklődők klasszikus zenészekről, többek között Placido Domingóról, Karolos Trikolidisről, Kocsis Zoltánról, Kassai Istvánról, Jiri Stivinről, és Pál Tamásról a Rippl Rónai-teremben.