2018. december 17. - hétfő

Művészeti aukció Salfölfdön

Kinyomtatom...
Pajta Galéria plakát

Jótékonysági művészeti aukcióra kerül sor a Káli medence művészeinek munkáiból augusztus 8-án a salföldi Pajta Galériában.

A befolyó összeg egy részét Salföld faluházának felújítására szánják. Az aukció célja továbbá elérhető közelségbe hozni a Káli medencében élő vagy rendszeresen nyaraló művészek munkáit.

A művészek között olyan neves alkotók szerepelnek, mint Török László fotográfus, Somogyi Győző festőművész, Raffay Dávid szobrászművész, Szomjas György filmrendező. Árverezésre kerülnek továbbá Charles Whitehouse nyomdász, Kovács István író, költő, műfordító, Korényi Dalma szobrászművész, Szent-Györgyi Miklós és Gerlóczy Gábor festőművészek, Szabó Ágnes és Margarete G. von Georgí grafikusok, Boka Gábor bőrdíszműves és rendező, Rácz Rita selyemfestő munkái mellett Szomjas György (Rosszemberek) és András Ferenc (Vadon) eredeti filmplakátjai. Fábián Gusztáv, Salföld polgármestere, a környékbeli hagyományőrzés szellemében felújított parasztházak dekoratőre egy vakolatdísszel készül.

A helyszín a salföldi Pajta Galéria, amelyet a Kodak és a holland World Press Photo díjas Török László és felesége birtokol és irányít. A Pajta Galéria nemcsak kellemes étterem, apartman és jazz koncertek helyszíne, de évtizedek óta kiállító térként is funkcionál. Nem csoda, hogy az aukción erős a fotós vonal. A fiatal Greskovits András, Harnóczy Örs, Lőrincz Miklós, Mészáros László és Török László fotói kerülnek árverésre. Az árveréshez egyre több művész csatlakozik, a rendezvény Facebook eseményén követhető az aukciós jegyzék.

A művészeti aukció része az augusztus 7-9. között lezajló salföldi falunapok programjának, augusztus 8-án, szombaton, délután 15:00 órai kezdettel bárki licitálhat a Pajta Galéria (8256, Salföld, Petőfi utca 9.) kertjében. Aznap délelőtt Bojár Iván dedikálja nagy Káli könyvét, amely eddig bolti forgalomba nem került, birtoklói kincsként őrzik. Este 19:00-tól a faluházban, pedig Sándor György humorista estje veszi kezdetét.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

részlet a kiállításból

A nagy érdeklődésre való tekintettel január 20-ig meghosszabbítják A világ múmiái kiállítás nyitva tartását.

Magyar Teátrum Díj

A színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban ünnepi gálán adták át.

Advent Budapest

Közeledik a karácsony, és advent utolsó előtti hétvégéjén is megtelik élettel a Városháza park a belváros szívében.