Felavatták Magyarország Cukormentes Tortáját!

Hivatalosan is felszelték az idei győztes „Barackos buboréktortát” az augusztus 20-i ünnepségek alkalmából a Magyar Ízek Utcáján.

Először gyerekek kóstolhatták meg a finomságot. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét a Magyarország Tortájával együtt mától nem csak a Magyar Ízek Utcáján árusítják, hanem az ország több száz cukrászdájában. A csütörtökön kezdődött Magyar Ízek Utcája programjainak nyitányaként ünnepélyesen felavatták a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a „Barackos buboréktortát”.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány versenyének győztes tortáját, Vaslóczki Orsolya alkotását a zsűri tagja, Jókuti András méltatta és szeletelte fel. A torta különlegessége, hogy a kiváló alapanyagok mellett szeletenként mindössze 278 kalóriát és 11.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt, hozzáadott cukor, és mérsékelten emeli a vércukorszintet. Az egészséges életmód híveinek nagy kedvence lehet, és cukorbetegek is fogyaszthatják akár tízóraira, vagy ebéd mellé desszertként. A Magyar Ízek Utcája az első alkalom, amikor a nagyközönség megvásárolhatja a „Barackos buboréktortát”, de augusztus 20-tól országszerte számos cukrászdában is árusítják. Az árusítóhelyek listája és a „Barackos buboréktorta” receptje augusztus 20-tól elérhető itt.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2012-ben az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hozta létre és hirdette meg először a 77 Elektronika Kft., a Valódi Magyar Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója támogatásával. Szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium volt. Az értékelési szempontok között volt a megfelelő és magas minőségű alapanyagok használata, az alacsony szénhidrát- és kalóriaérték, az esztétikum, az innováció, az ünnephez és a magyar ízvilághoz köthetőség. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny fődíja egy Kenwood professzionális robotgép volt. A tortaavatás zárásaként elsőként gyerekek ízlelhették meg a „Barackos buboréktortát” .

Ingyenes egészségügyi mérés a Magyar Ízek Utcáján!
Az egészségükre odafigyelők 21-én az Ybl Miklós téren, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban ingyenesen megmérethetik vércukorszintjüket a világ egyik legpontosabb Okos vércukormérő készülékével, a Dcont® MAGOR-ral, melyet a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. biztosít, a HerbaHáz dietetikusaitól pedig táplálkozási tanácsokat is kaphatnak.