2017. december 11. - hétfő

Egy csepp a tengerben

Kinyomtatom...
Gróf Olívia lábzsonglőr

Jótékonysági előadások a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében.

Számukra - akik a Fővárosi Nagycirkuszban dolgoznak - mindössze csak cseppnyi jelentősége van – egy jótékonysági cirkuszi előadásnak. Az érintetteknek viszont sokkal több ennél: önfeledt szórakozás, két és fél órás kikapcsolódás, amikor mindenki maga mögött hagyja a hétköznapi gondokat, amelyek közül talán a legégetőbb a betegség miatti kiszolgáltatottságban gyökeredző szorongás. Ezzel gyakran találkoznak a budapesti Szent László Kórház Gyermekhaematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahol évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást.

A fentiekhez hasonlóan cseppnyi élménynek tűnt a Baross Imre Artistaképző növendékeinek tiszaroffi vendégszereplése. A nyolcadikosok meghívásának eleget tevő leendő artistaművészek produkcióit sokszor vastaps szakította félbe. A felnőtt és gyermek nézők körében a trükkök az önfeledt, gondok nélküli szórakozást jelentették, igazi élményt nyújtottak.

Tudta Ön, hogy
- a betegek lábadozása idején - a csak lassan erősödő immunrendszer miatt - gyakori orvosi ellenőrzésre van szükség, ezért a gyógyulásra váró gyermekek a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak, és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz. 
- a napokban lehetőség nyílt ennek az alapítványi háznak a bővítésére.  Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség.
- már eddig is sok támogatás érkezett, s ezt a segítséget, a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésének köszönhetően az alapítvány munkatársai december 17 – én egy ingyenes cirkuszműsorral köszönték meg.
- immár több mint húsz esztendeje a tiszaroffi általános iskolások adják a település fenyőünnepségének hátterét. Hasonlóan az eddigiekhez, a december 19-i ünnepség bevétele az általános iskola nyolcadikosainak osztálykirándulását segíti.

A rendezvény sikeréhez Fekete Péter, a MACIVA ügyvezető igazgatója is hozzájárult, amikor az ír táncot járó végzősöket meghívta a Fővárosi Nagycirkusz egyik, általuk kiválasztott előadására.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri már a szervezők első bejelentése is.

Fortepan

Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen, rendhagyó témával jelentkezik az idei év utolsó HajóHíd Estje!

borító

Kozma Rita első kötete, mely nem csak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedülálló.