2017. december 12. - kedd

38. Hobo Karácsony

Kinyomtatom...
Hobo

Meglepően nagy érdeklődés, kolosszális siker.

Nagymamák könnyes szemmel, unokák a tudatlanok ámulatával hallgatták Hobót, aki az előző évekhez képest hasonló dinamizmussal, érett eleganciával kápáztatta el a nagyérdeműt. Stílusosan, a „Balance” című cirkuszi műsor igazi világszámaival egészült ki a Fővárosi Nagycirkuszban megtartott idei, 38. Hobo Karácsony, ahol jó néhány eddig nem hallott dal is elhangzott.

Szerencsére nem volt szükség a Fekete Péter cirkuszigazgató úr bölcs előrelátással meghívott nyolc katasztrófavédelmi dolgozóra, valamint pszichológusra (nem beszélve a zeneakadémiai énektanárról, a logopédusról, és Otto Katz tábori lelkészről) a fellépő ugyanis jól bírta, erőnek teljében szépen helytállt, nem kellett feladni az utolsó kenetet és a kötelekről leeső művész testét sem kellett megszerelni, merthogy kötélszám egyáltalán nem volt betervezve.

Tudta-e Ön, hogy
– 2009-ben jelent meg Hobo pályafutásának egyik legjelentősebb lemeze Circus Hungaricus címmel, amelynek szövegei három fő gondolati kör köré csoportosulnak: generációs önvizsgálat, mély társadalompolitikai elemzés, staféta-átadás, tudás és tapasztalat-áthagyományozás problematikája és gondolati köre.
– Hobó a harmincnyolcadik karácsonyi buliját a néhai Csinn-Bumm Cirkusz emlékének ajánlotta. E műintézmény hatvan évvel ezelőtti – szintén fővárosi nagycirkuszi – előadásán találta ki Földes László, hogy ő is bohóc szeretne lenni. Majd, mivel ez nem sikerült neki, énekelni kezdett, amit a közönség több évtizedes támogatásának köszönhetően máig is folytat.
– az immár hetven éves Hobo boldog ember: azt hitte, hogy a hatvanig sem húzza ki.
– 2015 októberében indította útjára a Fővárosi Nagycirkusz az Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése az artistaszámok gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások hangsúlyozása, valamint figyelemfelhívás a „hétköznapi csoda-csináló” képességre. Decemberben pedig már az épületben kihelyezett érintőképernyőkön keresztül is bővítheti ismereteit, tudását, aki szeretne többet megtudni a művészekről.

Kapcsolódó programok:
2015. december 31. 20 óra
Balance szilveszteri gálaelőadás – előtte egy egyedülálló bűvészmutatvánnyal:
2016. január 7-11.
Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
2016. február 1. 18 óra
ARTista Café

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri már a szervezők első bejelentése is.

Fortepan

Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen, rendhagyó témával jelentkezik az idei év utolsó HajóHíd Estje!

borító

Kozma Rita első kötete, mely nem csak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedülálló.