Ötpróbázz bajnokainkkal!

Szilveszter délelőttjén együtt sportolhatsz sztársportolóinkkal a Margitszigeten!

Cseh Lacival, Pulai Imrével, Kökény Rolanddal közösen barangolhatod be a Margitszigetet, a 6 km-es gyaloglás keretében, Dombi Rudolffal a Széchy Tamás uszodában találkozhatsz, Kövér Mártonnal és Péni Istvánnal pedig futhatsz egy szigetkört! Azt, hogy Hadfi Dani és a Rio Klub sporthősei a kerékpározást választják-e vagy más mozgásnemben állnak rajthoz, csak akkor tudhatod meg, ha TE is nevezel a rendezvényre!

A Magyar Olimpiai Bizottság „Ötpróba Rióba” szabadidősport eseménysorozat lényege: budapesti és vidéki helyszíneken szabadidősport-események keretében öt klasszikus sportágban (futás, kerékpározás, gyaloglás/nordic walking, úszás, evezés/kajak-kenu), különböző távokat lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni. A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani, melyekből a Játék időtartama alatt értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, a fődíj: kétszemélyes út a Riói Olimpiára. A Játékban való részvételnek nem feltétele, hogy egy résztvevő mind az ötféle mozgásformában próbára tegye magát, szabadon választott, hogy hányféle tusában vesz részt!

Az NSV Szervező Iroda által szervezett első kiemelt budapesti eseményre, december 31-én kerül sor 8-14 óra között, a Margitszigeten, ahol az ötféle próbából négyféle mozgásformában - futás, úszás, gyaloglás, és kerékpározás - lehet rövid vagy hosszú távokat teljesíteni. Az év utolsó napján minden sportolni vágyó és életmódot váltani készülő embert várunk!

Nevezés, díjak
Regisztrációs díj: 2000 Ft/fő - egyszeri, amely a regisztráció élesítésének alapfeltétele és magába foglal egy próbán való ingyenes részvételt! Nevezési díj: 1000 Ft/fő próbánként, kortól függetlenül. A kiemelt rendezvényre a www.otprobarioba.hu/online-nevezes oldalon lehet nevezni. A nevezés előfeltétele a weboldalon történő regisztráció és a regisztrációs díj befizetése. Több esetben limitálva van a létszám, így mindenképpen érdemes online előnevezni az egyes próbákra! Amennyiben a résztvevő online előnevez a Kiemelt rendezvényre, akkor első alkalommal egy „5próba Rióba“ ajándékcsomagot vehet át a próba helyszínén. Ajándékcsomag tartalma: „5próba Rióba“ póló, szilikon karkötő, hátizsák.

Gyaloglás (Margitsziget belső ill. sétáló részein)
Rövidtáv: 6 km – 20 pont, szintidő: 1 óra 15 perc
Hosszú táv: 12 km – 50 pont, szintidő: 3 óra
Futás (Margitsziget futókörén)
Rövidtáv: 5,35 km (1 szigetkör) – 20 pont, szintidő: 40 perc
Hosszú táv: 21,4 km (4 szigetkör) – 50 pont, szintidő: 2 óra 35 perc
Kerékpározás (Margitsziget belső útján)
Rövidtáv: 18 km (4 belső kör) - 20 pont, szintidő: 1 óra 15 perc
Úszás (Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda - 50 méteres Széchy Tamás uszoda)
Rövidtáv: 300 m – 20 pont, szintidő: 9 perc
Hosszú táv: 1,5 km – 50 pont, szintidő: 50perc

Mini-Ötpróba
A szilveszteri eseményen Mini-Ötpróba sátor is felállításra kerül. Az aktivitáson való részvétellel további 10 pontot lehet gyűjteni. (Egy nap, egy helyszínen csak egyszer lehet teljesíteni a Mini- 5próbát.) A Mini-Ötpróba a kondicionális képességek (pl. erő, állóképesség, gyorsaság) gyors próbái.
Állomások, feladatok:
helyből távolugrás
ugrókötelezés (1 perc)
ergométeres evezés (300 m)
kerékpározás görgős padon (1 perc)
szökdelés (1 perc)
Az Ötpróba Rióba rendezvénnyel kapcsolatos további információ, regisztráció, nevezés: www.otprobarioba.hu