2018. február 21. - szerda

Plüsstigrissel az állatvédelemért - szilveszter a cirkuszban

Kinyomtatom...
Szilveszter a cirkuszban

A megújuló cirkuszművészetnek része az állatokra való fokozott odafigyelés is.

Ennek jegyében szilveszterkor plüsstigriseket sorsoltak a tombolán a Fővárosi Nagycirkuszban cirkuszoló közönség között a Fővárosi Nagycirkusz dolgozói.
A jövőben csakis az ember állat harmóniáját, egymásra utaltságát és harmonikus életközösségét bemutató műsorszámoknak lehet helye a cirkuszban - nyilatkozta Fekete Péter miniszteri biztos. Majd hozzátette: A Magyar Liga a Színpadon Fellépő Állatokért szervezet megalakítása van folyamatban, ahová neves szakembereket, állatorvosokat, etológusokat, hiteles artistákat és neves közéleti személyiségeket hívnak be, kérnek fel az állatokért aggódó, de a cirkuszművészet tradícióit is fenntartani kívánó aktivisták.

A cirkusz családi szórakozás színtere, de nem csak gyerekeknek szól. Ezt hangsúlyozandó először tartott szilveszteri előadást a cirkusz, ahová elsősorban párokat, felnőtteket vártak. Éjfélkor az artisták és a nézők közösen koccintottak a manézsban, utána hajnalig tartó zene és tánc tombolt a cirkusz aulájában.
Nyolc órakor képletesen egy hatalmas lepellel borították be a cirkusz épületét, üzenve: új cirkuszépületről, letisztult cirkuszművészetről és műértő publikumról álmodnak a cirkuszosok.

Közel 150 előadás után a Fővárosi Nagycirkusz porondján véget ért a Balance című műsor pályafutása, amelyben több mint 70 artista lépett fel, akik a világ minden tájáról (Kolumbia, Ukrajna, Németország, Románia stb.) érkeztek Budapestre a magyar közönség elkápráztatására. Sikerült.

Kapcsolódó programok:
2016. január 7-11.
Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
2016. február 1. 18 óra
ARTista Café

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Újabb két nagyszínpados headlinert jelentettek be a Sziget szervezői, s további több mint 20 fellépőt az idei felhozatalból.

fotó Ignácz Bence

A Békéscsabai Jókai Színház bemutatta Alan Alexander Milne Micimackó című mesejátékát Tege Antal rendezésében.

BODY Kiállítás

Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitotta a kapuit a világhírű BODY Kiállítás.