2018. december 19. - szerda

Böllérfesztivál a Millenáris Parkban

Kinyomtatom...
Kolbásztöltés

2016. február 19 és 22. között először kerül megrendezésre a Budapesti Böllérfesztivál.

A Millenáris Parkban a legjobb sertésből készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatják fel, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel. A fesztiválon a több száz sertésből készült gasztronómiai különlegességet nem csak megkóstolhatják, de meg is tanulhatják elkészíteni. A finom ételek is italok mellett számos programmal is készülnek a szervezők.

Pénteken retro koncertek voltak, szombaton mulatós zene garantálta a felhőtlen falusi hangulatot, míg vasárnap a népzenéé és a hazai táncházaké lesz a főszerep. A fellépők között található Korda Gyuri és Balázs Klári, Kis Grófo, Lagzi Lajcsi, Dolly Roll, az Apostol zenekar, Dj Dominique, és Kiki is.

„A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során egy nagyszabású élőállat bemutatóval és mini állatkerttel. A színpadon folyamatos programokkal, nagykoncertekkel és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget. A múlt hagyományait felidézve klasszikus tanyasi mulatsággal várjuk az egész családot. A legkisebbek örömére egy malac simogatót is felépítünk. A fesztivál első napján egy nagyszabású kolbásztöltő médiakupát szervezünk hazai sajtóorgánumok és hírességek csapatainak, szombaton bárki nevezhet a város legnagyobb kolbásztöltő versenyére, ahová elhozhatják a család legkedveltebb receptjeit. Pénteken a retro koncerteké lesz a főszerep, szombaton igazi falusi lakodalmas hangulattal várjuk a magyar ételek szerelmeseit. Lesz Falu legszebb lánya választás, malackergető, sőt malacevő verseny is, mind emellett a legerősebb legények összemérhetik tudásukat a falu legerősebb bikája megmérettetésen” – mondta Necz István főszervező.

Állandó programok vasárnap 10.00-22.00 között:
- Falusi udvar, élőállat bemutató
- Malacsimogató
- Sertésfajták a Kárpát-medencében
- Ingyenes, fűtött gyermek játszóház, korabeli mesterségek kipróbálása az egész    családnak.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Balla Géza

A 2018. Év Bortermelője díj nyertese: Balla Géza, az Arad-hegyaljai borvidékről.

Még egy nap élet

Az egészestés animációk versenyét a Még egy nap élet című lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukciós animáció nyerte, Denis Do Funan című munkája pedig zsűri külön elismerését kapta.

plakát

A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten számos magyar alkotást is megtekinthet a közönség.