2018. december 9. - vasárnap

Madárkák a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon

Kinyomtatom...
Filmplakát

A magyarhangya április 21-én bemutatásra kerülő filmje a „Madárkák” is szerepel a programban.

A sokszorosan díjnyertes, SCOPE100-kedvenc izlandi dráma két alkalommal lesz látható az április 7. és 16. között megrendezendő fesztivál ideje alatt, a Fesztiválkedvencek szekcióban.

Időpontok:
Április 9., szombat, 20.30 / Uránia Nemzeti Filmszínház
Április 14., csütörtök, 19.00 / Sugár mozi
Az április 9-i vetítést beszélgetés követi. Vendégük: Utassy Ferenc, az Izlandi Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja.

A Madárkák főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.

Az izlandi mozi új ígérete, Rúnar Rúnarsson második nagyjátékfilmje az ártatlanság gyermeki állapotából a felnőtté válásig ívelő utazás, mely a kamaszkorról és a szeretetről szól egy tönkrement apa-fiú kapcsolat tükrében. Helyszíne egy apró, mindentől távol eső izlandi halászfalu, ahol az évnek ebben a időszakában soha nem megy le a nap. Ezen a mágikus és vad szépségű helyszínen, az állandó világosságban játszódik a változás örök érvényű, mégis egyedülálló története.
A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A Madárkák a hazai SCOPE100 online filmfesztivál és közönségedukációs program nyertese. A SCOPE100 programot a Francia Intézet támogatta.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Mozibemutató: 2018. december 6.

-

A Pozsony Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrije Csuja László Virágvölgy című elsőfilmjét választotta a legjobbnak.

Még egy nap élet

Az egészestés animációk versenyét a Még egy nap élet című lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukciós animáció nyerte, Denis Do Funan című munkája pedig zsűri külön elismerését kapta.