2017. november 18. - szombat

Madárkák a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon

Kinyomtatom...
Filmplakát

A magyarhangya április 21-én bemutatásra kerülő filmje a „Madárkák” is szerepel a programban.

A sokszorosan díjnyertes, SCOPE100-kedvenc izlandi dráma két alkalommal lesz látható az április 7. és 16. között megrendezendő fesztivál ideje alatt, a Fesztiválkedvencek szekcióban.

Időpontok:
Április 9., szombat, 20.30 / Uránia Nemzeti Filmszínház
Április 14., csütörtök, 19.00 / Sugár mozi
Az április 9-i vetítést beszélgetés követi. Vendégük: Utassy Ferenc, az Izlandi Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja.

A Madárkák főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, mint kiállni magáért és komoly döntéseket hozni, hiszen előbb-utóbb fel kell nőnie.

Az izlandi mozi új ígérete, Rúnar Rúnarsson második nagyjátékfilmje az ártatlanság gyermeki állapotából a felnőtté válásig ívelő utazás, mely a kamaszkorról és a szeretetről szól egy tönkrement apa-fiú kapcsolat tükrében. Helyszíne egy apró, mindentől távol eső izlandi halászfalu, ahol az évnek ebben a időszakában soha nem megy le a nap. Ezen a mágikus és vad szépségű helyszínen, az állandó világosságban játszódik a változás örök érvényű, mégis egyedülálló története.
A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A Madárkák a hazai SCOPE100 online filmfesztivál és közönségedukációs program nyertese. A SCOPE100 programot a Francia Intézet támogatta.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Az Aurora Borealis - Északi fény 4. hete szerepel az országos mozi top10-ben!

Időpont: 
2017. november 29 - 2017. december 3
Részlet a Zombillénium c. filmből

2017. november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról. Idén 5 egészestés animáció és 30 rövidfilm lesz versenyben, köztük Orosz Tina Bye-Bye, Mom című rövidfilmje, Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget és Csáki László Néhány szó című alkotása. A fesztivál öt napja alatt összesen több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat majd a közönség.

plakát

100 film 44 országból, hét szekció, közönségtalálkozók és kerekasztal-beszélgetések.