A Liliom ösvény magyarországi premierje a Titanic filmfesztiválon

A 2016. április 12-ei gálavetítés Fliegauf Bence filmjének első hazai bemutatkozása.

A film egy anya és kisfia utazását kíséri végig egy mesékkel, emlékekkel és belső démonokkal övezett úton. A Liliom ösvény világpremierje a Berlinalén volt idén februárban.

„Mi történik akkor, ha a gyerekünknek nem könyvből mesélünk, hanem mi magunk találunk ki valamilyen történetet? A szereplők egyre ismerősebbek lesznek. Mintha már találkoztunk volna velük, és ismernénk ezt a mesét. Szédítő utazás veszi kezdetét saját magunkban, saját magunkkal – még szerencse hogy egy gyerek fogja a kezünket.  Az összes vágyunk, félelmünk, minden álmunk benne lesz ebben a mesében. A gyerek másképpen hallgatja ezt a mesét, mint többit. Valahogy mélyebben figyel. A mese nem lehet hazug, sem képmutató, mert a hamar megunja az ilyesmit. Figyelni kell, jól kell mesélni. És ennek a legbiztosabb módja az, ha a saját mesémet mesélem. Rebeka lefekteti kisfiát, Danit. Úgy alakul, hogy aznap este nem könyvből mesél. Elindulnak a Liliom ösvényen.”

A premieren az Uránia Nemzeti Filmszínházban a rendező és alkotótársai is részt vettek.
Fliegauf Bence rendező, forgatókönyvíró 1974-ben született Budapesten, jelenleg is itt él. Tejút (2007) című filmjét a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Leopárd-díjjal tüntették ki. Csak a szél (2012) című alkotását a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával, az Ezüst Medvével jutalmazták.