Főként fiatalokat szólít meg a III. Keresztény Színházi Fesztivál

Öt helyszínen, 13 produkcióval és több mint 200 fellépővel várja látogatóit a Keresztény Színházi Fesztivál 2016. május 20-26. között Budapesten.

A rendezvénysorozatot immár harmadik alkalommal rendezi meg az Újszínház. Az Európában, sőt világviszonylatban is egyedülálló Keresztény Színházi Fesztiválon hazai produkciók mellett idén is fellépnek külföldi színtársulatok. A fiatalokat megszólító fesztiválon különleges sorsok elevenednek meg. 
A fesztivál Café Pio Padre-ban tartott rendhagyó sajtótájékoztatóján Dörner György, az Újszínház igazgatója, Koncz Andrea színésznő, a fesztivált nyitó díszbemutató  főszereplője, Bártfay Rita, a fesztivál szervezője, A. Szabó Magda, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója és Takler András, a fesztiválbor készítője vettek részt.

„II. János Pál pápa mondta, legyen minden bizodalmunk a fiatalokban”- ezzel a felvetéssel indította Dörner György igazgató a sajtótájékoztatót, aki reméli, hogy az eddigi lelkes törzsközönség idén még több fiatallal bővül.  Vonzó lehet számukra például a fiatal Koncz Andrea, aki két jelentős, történelmi nőalakot, Stuart Máriát és Szent Margitot is megformálja.

A királynő aranyból van című, a fesztivál alkalmából május 20-án – Budapesten először! –bemutatásra kerülő Kocsis István darab olvasópróbái ugyan a jövő héten kezdődnek, de a színésznő már javában elkezdte a felkészülést Stuart Mária szerepének eljátszására:„ Engem az érdekel a legjobban ebben a női történetben, hogyan tud egy fiatal lány királynővé válni, megélni a szerelmet, é s közben úgy egyensúlyozni a bonyolult politikai viszonyok közt, hogy saját és országa érdekeit tudja képviseli. Hogyan lehet így egyáltalán uralkodni és megőrizni valamilyenfajta tisztaságot, erényt, tisztességet?” – osztotta meg gondolatait az újságírókkal Koncz Andrea.

A szervezők a program összeállításakor most is arra törekedtek, hogy különleges sorsokat, műfaji sokszínűséget, színes formabontó színház- és nyelvi eszköztárat, valamint nemzetköziséget vonultassanak fel a fesztivál öt helyszínén, az Új Színházban, az Új Színház Bubik István Stúdiószínpadán, a RAM Colosseumban, a Nemzeti Színházban és az Avilai Nagy Szent Teréz Templomban.

A sajtótájékoztatóhoz Skype-on csatlakoztak a Rózsafüzér című olasz zenés darab rendezői, Clara Gebbia és Enrico Roccaforte. A darab főként az anya-lánya kapcsolatot átszövő hit és megbocsátás témakörét, valamint a mai családok megváltozott belső viszonyait dolgozza fel.

A lengyel TEATR A társulata az Apokalipszis című darabbal jön Budapestre. A gliwicei társulat multimédiás eszközökkel, merész, látványos összművészeti produkcióval vendégszerepel.

A fesztivál tiszteletére bor is készült, amelyről Takler András, az elismert szekszárdi  családi borászat képviselője beszélt:  „A 2014-es kékfrankos a borászat kedvenc vörösbora, igazi temperamentumos magyar bor, amely Londontól Bordeaux-ig a legrangosabb nemzetközi borversenyeken szerepelt eredményesen. A bor szakrális ital, méltán harmonizál e különleges fesztivállal.”

Hirdetés