2018. február 24. - szombat

Kihagyhatatlan programok a BTF utolsó napjaiban is

Kinyomtatom...
Pablo Picasso: A család (HUNGART)

A 36. BTF utolsó napjai is izgalmas eseményeket tartogatnak, a hétvége programjaiból ajánlunk egy csokorra valót.

Programok április 21-22.
2016. április 21., 19.00 - Müpa — Fesztivál Színház
Foltin Jolán: Elmúlik
Elmúlik címmel Foltin Jolán táncdrámája a kitelepítések idejéből lesz látható a Müpában Novák Eszter rendezésében.

2016. április 21., 19.00 - Erkel Színház
Space Fantasy
Világpremier részesei lehetnek azok a táncrajongók, akik április 21-én látogatnak az Erkel Színházba a Space Fantasy előadásra. Godfrey Reggio 1982-es kultuszfilmjét (Koyaanisqatsi – Kizökkent világ), melynek zenéjét Philip Glass írta, ezúttal Barta Dóra a tánc nyelvén álmodja színpadra a Megbolydult bolygó címmel. A táncest második felében Földi Béla mágikus-misztikus utazásra hív Ray Bradbury Marsbéli krónikák című sci-fije alapján. A darab zenei kíséretéül a Solaris együttes eleve Bradbury történeteihez írt zenéje szolgál.

2016. április 21., 19.30 - Zeneakadémia — Nagyterem
A Kodály Vonósnégyes és vendégei
A nemzetközi hírű Kodály Vonósnégyes a Berlini Filharmonikusok fúvósaival kiegészülve ritkán játszott Richard Strauss, Smetana és Schubert műveket ad elő.

2016. április 21., 20.00 - Bálna Budapest
Sarah McKenzie Quartet
A Bálnában kvartettjével lép fel napjaink egyik legígéretesebb jazz-zongoristája.

2016. április 22., 18.00 - Bartók Béla Emlékház
Somogyi Péter, Pólus László és Lugosi Anna koncertje
A Bartók Béla Emlékházban három kitűnő zongorista, Somogyi Péter, Pólus László és Lugosi Anna a zongorás triók legnagyszerűbb darabjai mellett Brahms korszakos remekművének ritkábban hallható átiratát is műsorra tűzik.

2016. április 22., 19.00 - Budapesti Operettszínház
Kálmán Imre: A chicagói hercegnő - bemutató
Kálmán Imre 1928-ban Bécsben bemutatott remekműve, A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínházban debütál április 22-én. A különleges jazzoperett igazi kuriózumnak ígérkezik, ebben a művében ugyanis Kálmán a klasszikus nagyzenekari operett hangzást a 20-as 30-as évek szvinges világával és cigánymuzsikával újította meg.

2016. április 22., 19.30 - Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Dubrovay László: Faust, az elkárhozott – bemutató
Közel harmincéves álmot vált valóra Vincze Balázs és a Pécsi Balett: Dubrovay László szerzeményét Faust, az elkárhozott címmel állítják színpadra, a mű először lesz látható színpadon a szerző eredeti elképzelései szerint a Müpában.

2016. április 22., 19.30 - Zeneakadémia — Nagyterem
Baráti Kristóf és a Mozarteumorchester Salzburg
A világ egyik legfoglalkoztatottabb hegedűművésze, Baráti Kristóf  a salzburgi Mozarteumorchesterrel Mozart két, Salzburgban komponált hegedűversenyét szólaltatja meg.

2016. április 22., 19.00 - Budapest Music Center — Koncertterem
Bach+Modern
Bach+Modern címmel a Járdányi Pál Zeneiskola jelenlegi és volt növendékei J. S. Bach, valamint kortárs és modern szerzők műveit szólaltatják meg a Budapest Music Centerben.

2016. április 22., 20.00., 23.00 - Millenáris Teátrum (E épület)
Jeff Mills és az Óbudai Danubia Zenekar
Napjaink egyik leghíresebb és leginnovatívabb DJ-je, az amerikai Jeff Mills Light from the Outside World című projektjével érkezik a Millenárisra. A budapesti koncerten az ősbemutató dirigense, Christophe Mangou vezényli az Óbudai Danubia Zenekart.

2016. április 22., 10.00 - Magyar Nemzeti Galéria
Picasso
A képzőművészet iránt érdeklődőknek igazi csemege lesz a Magyar Nemzeti Galéria nagyszabású Picasso-tárlata, amely április 22-én nyitja meg kapuit. A több mint száz műalkotást, festményeket, valamint rajzokat és szobrokat bemutató kiállítás a katalán zseni életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor önálló koncepció, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződik.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

Grecsó Krisztián, Hrutka Róbert

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.