Vízy Dorka-díj

A Vízy Dorka Alapítvány idén először ítéli oda a Vízy Dorka-díjat.

Ezentúl évente kerül odaítélésre egy-egy kiemelkedő újságírói teljesítmény elismeréseként. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak (életkori megkötés nélkül), egy, az előző (naptári) évben megjelent anyaggal. Egy pályázó egy munkával nevezhet. Az írott sajtóban megjelent munkák között nincs terjedelmi megkötés, a televíziós és rádiós anyagok időhatára maximum 10 perc. A munkákat azokról a területekről várjuk, amelyek Dorkának különösen fontosak voltak, azaz az egészségügy, tudomány, környezetvédelem, vallás, illetve a művészetek/kultúra tárgyköréből.

A díj egy egyszeri 250.000 forintos támogatás.
A díj odaítéléséről szakmai zsűri dönt, a díjkiosztó időpontja pedig mindig Dorka születésnapja, azaz május 29. körül lesz. A pontos időpontról a pályázókat időben értesítik, idén a díjátadót június közepére, június 6.-ára szervezik 18 órára, a Hadik Kávézóba. A pályamunkákat a vizydorkaalapitvany@gmail.com címre várják, elektronikus formában. Határidő 2016 máj. 15. A Vízy Dorka Alapítványt a nagyszerű újságíró, rádiós műsorvezető és szerkesztő emlékének ápolására alapította Dorka családja és barátai.

Vízy Dorka 2007-től napi rendszerességgel vezette a Közelről című délutáni magazint a Kossuth Rádióban. Betegségét a hallgatók nem vehették észre, mert szinte az utolsó pillanatig meghatározó hangja maradt a nevéhez köthető műsornak. A műsorvezető 1995-ben került a Magyar Rádióhoz, ahol először a Napközben riportereként dolgozott. Évekig vezette a Petőfi Rádió Délelőtt című magazinját. Dolgozott továbbá a Calypso Rádióban, a Csúcsforgalom és a 180 perc című műsorban, valamint a Duna Televízió ifjúsági műsorában is. Újságírói munkásságát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban Szalézi Szent Ferenc-díjjal, a Magyar Rádió többször nívódíjjal ismerte el.

Hirdetés