Flipper Öcsi születésnapjára készül Marót Viki

Május 29-én lenne 54 éves az énekes legenda, Flipper Öcsi.

A Hungária, a Dolly Roll és a Step együttes egykori tagja, a Flipper Öcsi művésznéven ismertté vált Jeszenszky Béla Tibor magyar énekes legenda 2008-ban hunyt el. A MOM Kulturális Központban a tiszteletére rendezett emlékkoncerten fellép az énekes féltestvére, Marót Viki is a Nova Kultúr Zenekarral. A Sláger Híradó adásában Viki és Novai Gábor meséltek a koncert előkészületeiről, és az is kiderült, Viki hogyan készül a keserédes évfordulóra.

„Nagy erőkkel próbálunk a bátyám születésnapi koncertjére, Öcsihez méltó estével készülünk” – mondta el a Sláger Híradónak Viki, aki azt is hozzátette, hogy jó hangulatban szeretne ünnepelni. „Én is igyekszem majd mosolyogni, és próbálok csak a szép és jó dolgokra emlékezni, nem az utolsó pillanatra. Öcsi nagyon optimista és pozitív ember volt, ezért a születésnapján ünnepelni fogunk, hozzá semmiféle szomorkodás nem illik” – tette hozzá a Nova Kultúr Zenekar énekesnője.

Novai Gábor is lelkesen készül egykori kollégája és barátjára, Flipper Öcsi születésnapi emlékkoncertjére, akivel hajdanán például a Dolly Roll együttest is megalakították. „Az emlék est felkérésre azonnal és nagy örömmel mondtam igent, mivel Öcsit nagyon szerettem, rendkívül érzékeny és nagyon jó barát volt” – mesélte a Nova Kultúr Zenekar alapítója, aki úgy tartja, hogy ő az őserő a zenekarban, a fiatalság pedig hozzáteszi a saját energiáját.

„Nem bánjuk, ha a retró műfajába sorolják be a Nova Kultúr zenéit, de jobban szeretjük, ha inkább a rock and roll meghatározást használják” – mondta el a Sláger TV Híradójának Novai Gábor. Viki is megerősítette ezt: „nagyon szeretjük a retrót, de szerencsésebb talán az autentikus rock and roll műfajhoz sorolnunk magunkat, ez áll inkább közel hozzánk.”

Hirdetés