2017. november 23. - csütörtök

Magyar artista nemzetközi sikere

Kinyomtatom...
www.facebook.com/goldentrickkobzov

A hétvégén az odesszai (Ukrajna) "Golden Trick of Kobzov " elnevezésű Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Biritz Ákos un. „gurtni” számával bronzérmet kapott.

Az ígéretes tehetségű cirkuszművész - aki fiatal kora ellenére már megfordult a világ számtalan országában - eredetileg nem artistának készült.
„Szertornász akartam lenni, de nem találtunk megfelelő iskolát, az artistaképző viszont közel volt hozzánk. Felvételi után az egyik szakmai gyakorlaton láttam meg egy gurtnival mozgó srácot, ekkor tetszett meg ez a világ” – nyilatkozta az egyik korábbi, vele készült interjúban. 

Ön tudja-e, hogy
- Biritz Ákos az idei, XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasaként végzett, amely a fiatal artistaművész számára egy újabb bemutatkozási lehetőséget jelent idén ősszel, a Közép-olaszországi Latinában. (Videó _ Biritz Ákos a XI. Cirkuszfesztiválon: https://vimeo.com/152559600),
- a budapestihez hasonló, nívós, ukrajnai cirkuszi fesztivált először 2011 – ben rendezték meg,
- az odesszai fesztiválon - Biritz Ákos sikerét megelőzően - eddig csak 2013 ban szerepeltek eredményesen a magyar cirkuszművészek: Kristóf Krisztián (gentleman zsonglőr) arany éremmel, Demjén Natália (tissue) pedig bronzéremmel térhetett haza.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

-

A művésznőt a jeles napon a Nemzeti Színház társulata egy meglepetéssel köszöntötte fel délután a szombathelyi Markusovszky kórházban.

fotó Toldi Éva

Goldoni: A régiséggyűjtő családja című műve alapján.

plakát

Juhos István "Putto" táncművész, koreográfus gyógyításának támogatására.