Terített asztal Önnek is a Borfesztiválon

Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül.

A Borfesztivál célja évek óta az, hogy széles kínálatot biztosítson a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, hogy mindenki megtalálja a kedvére - és a borához - való falatokat! Újdonságok és régóta kedvelt klasszikusok egyaránt megtalálhatóak a gasztronómiai kiállítók között. Gourmet vonalon nagy örömmel üdvözöljük a sokak számára szinte kultikus, újlipótvárosi Sarki Fűszerest, amely először jelenik meg a fesztiválon. A prémium különlegességek szerelmeseit újra várja A Szarvasgomba Világa, és új, nagyobb helyen - ezúttal a Tokaji Udvarban- jelenik meg a Gerbeaud Café,  hogy ne kelljen messzire menni egy aszúért a süteményekhez. Az édes életet néhány standdal odébb a Bolka Bonbon és a Molnár's Kürtőskalács teszik teljessé. Igazi street food orgiával is készül a látogatóinak a Borfesztivál: a Gasztro Sétányra érkezik a Low Cost Gourmet Trailer a már jól ismert Montenegrói Gurman - Reinpold's KOLBice - Bakker hármas mellé. Nem kell messzire menni az igazi olasz falatokért, csak pár lépés a Balatoni Udvarban a Kométa Corner. A burgerrajongók ideális célpontja a Budapest Burger és a Szittya Buci, míg a sajtkedvelők tobzódhatnak a SZEGA Market, a SZEGA Nemzetek Sajtversenye vagy épp az NG Sajtterasz kínálatában. Az igazi, hamisítatlan fesztiválkonyha is jelen lesz: a rendkívül sokszínű Országkonyha az Oroszlános Udvarban, míg az ízletes, házias fogásokat szállító Csülök Bár a keleti teraszon gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhes. Étel és bor után pedig elengedhetetlen a kávé, a Borfesztivál idei kávépartnere a Nespresso, amely minden, szeptember 1-ig elővételes jegyet vásárló vendéget meghív egy csésze espressora!

A Borfesztivál már-már elengedhetetlen része a Butlers lakberendezési üzlet által impozánsan kialakított Butlers Borkvíz Bár interaktív sátor, ahol számtalan, borral kapcsolatos érdekesség található. A NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága segít abban, hogy bárki kóstolhasson autentikus borokat, valamint hogy megtanulja megkülönböztetni a hibás bort az egészségestől. A borhibák szakszerű ismerete nem csak a szakértőktől elvárt tudás, hanem minden, magát tudatos fogyasztónak tartó borbarát elengedhetetlen ismerete. A NÉBIH segít mindenkinek e tudás megszerzésben gyakorlati példák bemutatásával. A sommelier képzések elengedhetetlen kellékei az illatfiolák, melyeket a Borfesztiválon ki is lehet próbálni: a különböző illatokat megismerve fontos támpontot kaphatunk ahhoz, hogy milyen illatjegyeket kell keresnünk a különböző fajtájú borok kóstolásakor. A játék végén mindenki megpörgetheti a NÉBIH szerencsekerekét, az ajándék pedig garantált! A játékban részt vehet bárki, aki a helyszínen érvényes e-mail címmel regisztrál. Az esemény támogatói a Butlers és a NÉBIH.

Terített asztal Önnek is a Borfesztiválon! Aki a Borfesztivál forgatagában, ám nyugodt környezetben, terített asztalnál szeretné elfogyasztani ebédjét vagy vacsoráját, az megteheti a Barokk kapu alatt elhelyezkedő kényelmes és exkluzív Budapest Terrace-on. Előre lefoglalhatja helyét, nem kell sorban állnia sem a Borfesztivál belépőjegyért, sem a finom falatokért. A sok séta, a borozgatás vagy a koncertek után pár órára megpihenhet, és kényelmesen étkezhet barátaival, családjával. A „Terített asztal” jegy magában foglalja a Borfesztivál napi belépőjegyet soron kívüli bejutással, 2 órányi időtartamra exkluzív helyen egy terített asztalt egy háromfogásos ebéddel vagy vacsorával, és VinAgora díjnyertes borokkal.