2018. február 20. - kedd

A Békéscsabai Jókai Színház október 28-án bemutatja Slawomir Mrozek: TANGÓ című tragikomédiáját

Kinyomtatom...
plakát

Csiszár Imre, Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezésében.

„Az idei évadban is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak a nagyszínházban, hanem a Sík Ferenc Kamaraszínházban is érdekes előadásokkal színesítsük színházi kínálatunkat, ahol másfajta, intim kapcsolat alakul ki színész és néző között. A közönség szinte együtt él, együtt játszik a színészekkel. Ebben a közelségben a szereplők lélegzetének vagy szempilláinak rezdülése is érzékelhető, és jelentése van.

Mroźek műve – egy speciális játéktérben - többrétegű, sokfajta asszociációt, gondolatot ébresztő, és egyben szórakoztató játék. Három nemzedék három történelmi korszak: nagyapáink immár poros, megalkuvásokkal terhes világa, apáink bukott forradalmi illúziói és az ifjú generáció – hamleti töprengéssekkel teli -, a világot „kizökkent” állapotából a rend újbóli visszaállításával megmenteni akaró bohóctréfái. Három nemzedék konfliktusai egy abszurd családi komédiában.

Az alkotógárda valóságos sztárparádé: a darabot Csiszár Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész rendezi, a jelmeztervező Szakács Györgyi, aki szintén Kossuth- és Jászai Mari-díjas. A szereplők pedig színházunk nagyszerű és népszerű művészei: Kovács Edit, Mészáros Mihály, Bartus Gyula Jászai-díjas, Fehér Tímea, Gulyás Attila, Liszi Melinda és Katkó Ferenc.” (Seregi Zoltán igazgató)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Toldi Éva

2018. február 20-án ismét ősbemutatót tart a Rózsavölgyi Szalon.

fotó Ignácz Bence

A Békéscsabai Jókai Színház bemutatta Alan Alexander Milne Micimackó című mesejátékát Tege Antal rendezésében.

jelenet

Egressy Zoltán kamaradarabja 400. alkalommal lesz látható február 14-én.