2018. november 17. - szombat

A Békéscsabai Jókai Színház október 28-án bemutatja Slawomir Mrozek: TANGÓ című tragikomédiáját

Kinyomtatom...
plakát

Csiszár Imre, Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezésében.

„Az idei évadban is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak a nagyszínházban, hanem a Sík Ferenc Kamaraszínházban is érdekes előadásokkal színesítsük színházi kínálatunkat, ahol másfajta, intim kapcsolat alakul ki színész és néző között. A közönség szinte együtt él, együtt játszik a színészekkel. Ebben a közelségben a szereplők lélegzetének vagy szempilláinak rezdülése is érzékelhető, és jelentése van.

Mroźek műve – egy speciális játéktérben - többrétegű, sokfajta asszociációt, gondolatot ébresztő, és egyben szórakoztató játék. Három nemzedék három történelmi korszak: nagyapáink immár poros, megalkuvásokkal terhes világa, apáink bukott forradalmi illúziói és az ifjú generáció – hamleti töprengéssekkel teli -, a világot „kizökkent” állapotából a rend újbóli visszaállításával megmenteni akaró bohóctréfái. Három nemzedék konfliktusai egy abszurd családi komédiában.

Az alkotógárda valóságos sztárparádé: a darabot Csiszár Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész rendezi, a jelmeztervező Szakács Györgyi, aki szintén Kossuth- és Jászai Mari-díjas. A szereplők pedig színházunk nagyszerű és népszerű művészei: Kovács Edit, Mészáros Mihály, Bartus Gyula Jászai-díjas, Fehér Tímea, Gulyás Attila, Liszi Melinda és Katkó Ferenc.” (Seregi Zoltán igazgató)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.