2018. november 15. - csütörtök

Gasztroszkópot, kolonoszkópot és az Alma Együttest hozta a Heim Pál kis betegeinek az elő-Jézuska

Kinyomtatom...
A dokumentum

Adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak.

Adakozni jó, főleg akkor, ha gyermekek életét mentheti meg egy-egy ilyen akció. Ha az évben máskor nem is, karácsony közeledtével szerencsére egyre gyakoribb a jó ügyek érdekében történő összefogás. Ennek okán a magyar Riska tejipari márka és a Tesco is összefogtak, és úgy döntöttek, ennek az együttműködésnek a vásárlóik is legyenek részesei. Minden megvásárolt I Love Riska tejtermékkel egy Ft-ot a vásárlók adtak, eggyel a Tesco, eggyel pedig a Riska toldotta meg az összeget.

A kampány három hete alatt így a majdnem 2 millió darab termék vásárlóinak köszönhetően összesen 5 556 651 Ft adományt gyűjtöttek a Heim Pál Gyermekkórház részére.

Az átadó ceremónián Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa köszönte meg a márkák és a vásárlók összefogását, mely eredményeképp fontos diagnosztikai műszerekkel bővíthették a gasztroenterológiai osztály eszközparkját.  Az egyik ilyen gép egy olyan speciális video-kolonoszkóp, mely használatával nincs szükség festésre különféle vastagbél-vizsgálatok elvégzéséhez. A másik gép egy vékonybél vizsgálatára alkalmas video-enteroszkóp, mely egyedülálló szerkezet Magyarországon. A különösen nehezen vizsgálható részekig is elér, melyeket korábban csak nehezebben, vagy műtéti úton

lehetett megvizsgálni. 
A műszerek megvásárlásával a kis betegek megpróbáltatásai csökkennek és könnyebbé válik az orvosok munkája is. Nem lenne teljes a kép azonban az ápoló személyzet sokat jelentő munkájának megkönnyítése nélkül, így az összefogáshoz a Whirlpool is csatlakozott, akiknek köszönhetően a kórház mind a 33 osztálya vadonatúj mosogatógéppel gazdagodott.

Annak érdekében pedig, hogy a kis páciensek közérzete gyorsabban javuljon, és az ünnepeket már minél többen otthon tölthessék családjuk körében, a 3 márka a gyerekek kedvencével, az Alma Együttes koncertjével búcsúzott az átadás után a kórháztól.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.

a karácsonyi képeslap

A Nemzeti Színház szeretné néhány rászoruló gyermek ünnepét szebbé tenni.