Asztali beszélgetések

Keserü Katalin és Kodácsy-Simon Eszter beszélgetnek Susan Swartz kiállításában.

2017. január 26-án, csütörtökön 18 órakor a Ludwig Múzeumban látható Susan Swartz: Személyes utak című kiállításhoz kapcsolódóan művészettörténész és teológus beszélget a kiállított alkotások által felvetett kérdésekről.

Disputapartnerek:
Keserü Katalin – Széchenyi-díjas művészettörténész, az ELTE Művészettörténet Tanszékének professor emeritusa
Kodácsy-Simon Eszter – teológus, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezetője
Moderátor: Galambos Ádám evangélikus teológus

Az amerikai képzőművész Susan Swartz legfőbb témája a természet és a festészet spiritualitásán való elmélkedés. Festményei meditatív hangulatának megértése egy másfajta látásmódot kíván, mivel munkája nem fogalmaz meg egyértelmű témákat és nem is emeli el az absztrakciót a téma szintjére. Inkább a szépség és az esztétika kategóriáit vizsgálja saját, merőben személyes nézőpontjából. Swartz festményei egy olyan művész alkotói törekvésének a kifejeződései, aki arra invitál bennünket, hogy komolyan elgondolkodjunk létünk határain és felépítésén. Honnan származunk? Milyen utat válasszunk? Mit kezdjünk finom érzékenységünkkel? És vajon nem ez-e a lényegi előfeltétele a minket körülvevő világ megértésének, az elszigeteltségből való kitörésnek és szorongásunk leküzdésének?

Az Asztali beszélgetések sorozat és a Ludwig Múzeum közös rendezvénye.
A program ingyenes!
Susan Swartz Személyes utak c. kiállítása a bonni Stiftung für Kunst und Kultur alapítvánnyal együttműködésben jött létre.
A kiállítás 2017. január 29-éig látogatható.

Hirdetés