Padmashree Pratibha Prahlad művésznő és a Prasiddha Dance Repertory a CEU-n

India egyik legnevesebb klasszikus táncosa és tánccsoportja.

Hétfőn, február 13-án, a Közép-európai Egyetem (CEU) auditóriumában köszönthetjük a világhírű bharatanátjam táncosnőt, Pratibha Prahladot.
2017. február 13., 18:00
Kapunyitás: 17:30
Közép-európai Egyetem (CEU), A auditórium (1051 Budapest, Nádor u. 15.)

A belépés ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött!
Kérem jelezze részvételi szándékát az alábbi e-mail címen: rulli@ceu.edu

Padmashri Prathibha Prahlad India egyik legismertebb és legkiemelkedőbb klasszikus táncosa. Immár 40 évet átfogó karrierje alatt táncosként, koreográfusként, oktatóként, szerzőként, művészeti vezetőként és művészeti fesztiválok úttörő kurátoraként tevékenykedik. Több mint 85 ország tekintélyes színpadán szerepelt, és csak Indiában több mint 3.000 előadás áll mögötte. Ő az alapítója és menedzsere a Prasiddha Alapítvány és Művészeti Fórum Határok Nélkül (Prasiddha Foundation & Forum for Art Beyond Borders) elnevezésű szervezetnek.

Legfontosabb eredményei:
•  Létrehozta India kiemelkedően fontos fesztiválját, a Delhi Nemzetközi Művészeti Fesztivált •India negyedik legrangosabb civil elismerésének birtokosa (Padmashree)
•  1991-ben megalapította a Prasiddha Alapítványt (The Prasiddha Foundation) azzal a céllal, hogy megszerettesse a különböző művészeti formákat.
•  1995-ben a Prasiddha Alapítvány elindította a később évente megrendezésre kerülő Hampi Fesztivált (The Hampi Vijayotsav). Hampi történelmi település Karnataka szövetségi államban, Dél-Nyugat Indiában. A fesztivál nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a település az UNESCO Világörökségi Listáján maradhatott. 
•  A Prasiddha Tánc Repertoár (Prasiddha Dance Repertory) művészeti igazgatójaként több általa létrehozott produkcióval nyert rangos elismerést (Rhythm & Harmony, Panchajanya Sights & Sounds of India, Vande Mataram)
•  Számos kormánybizottságban végzett kulturális tevékenységet, ezen kívül televíziós sorozatokat készített, sőt, szerepelt is bennük. Könyvei jelentek meg a táncról és a tánchoz kapcsolódó témakörökben.