Dömötör Tamás: Kihallgatás

Film-noir a színpadon.

Minden szürke és fekete, hogy a feszültség méginkább erősödjön. Az évad legizgalmasabb bemutatója az Átrium Film-Színházban.

Hevér Gábor és Thuróczy Szabolcs lehengerlő játékához méltán illik a két fiatal tehetség: Mohai Tamás és Molnár Gusztáv színészi megformálása. Ez a nyerő négyes végig feszültségben tartja a nézőket, rájuk kényszerítve a döntést: mondd ki, szerinted ki a gyilkos!
A remek szereposztás Garancia arra hogy zseniális játékot láthassunk.

Egy fiatal lány megöltek. Ki a gyilkos? Kire, hogyan és mikor vonatkoznak a törvények? És egy rendőrségi – elzárt – területen mennyit számít az igazság? A történet egyértelmű, fekete-fehér kérdésekké alakul át a dráma végére. Olyannyira, hogy a nézőnek a végén csak annyit kell eldöntenie, hogy meg kell -e húzni a ravaszt a fegyveren, és ha meg kell, akkor ki húzza meg.

Ehhez az egyszerűséghez formailag is hozzájárul a díszlet, a jelmezek és a kellékek: minden fekete-szürke-fehér, akár egy régi film-noir történetben. Ezen felül a színpad alsó és felső részén „szélesvászon” található, növelve a néző elbizonytalanítását: filmet vagy színházat néz? Fikciót vagy valóságot? Hiszen élő emberek beszélnek, de a kezükben világosszürke a banán, és fekete-fehér a coca-colás doboz. Mit lehet elhinni, és mi az, amit csak a belénk nevelt reflexek miatt látunk valóságnak?  Erre keresi a választ a színdarab.

Szereplők: Hevér Gábor, Mohai Tamás, Molnár Gusztáv, Thuróczy Szabolcs
Rendező: Dömötör Tamás
Az április 4-i ősbemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásával jött létre.
További előadások: április 23, május 7.

Hirdetés