2018. november 16. - péntek

Dömötör Tamás: Kihallgatás

Kinyomtatom...
jelenet

Film-noir a színpadon.

Minden szürke és fekete, hogy a feszültség méginkább erősödjön. Az évad legizgalmasabb bemutatója az Átrium Film-Színházban.

Hevér Gábor és Thuróczy Szabolcs lehengerlő játékához méltán illik a két fiatal tehetség: Mohai Tamás és Molnár Gusztáv színészi megformálása. Ez a nyerő négyes végig feszültségben tartja a nézőket, rájuk kényszerítve a döntést: mondd ki, szerinted ki a gyilkos!
A remek szereposztás Garancia arra hogy zseniális játékot láthassunk.

Egy fiatal lány megöltek. Ki a gyilkos? Kire, hogyan és mikor vonatkoznak a törvények? És egy rendőrségi – elzárt – területen mennyit számít az igazság? A történet egyértelmű, fekete-fehér kérdésekké alakul át a dráma végére. Olyannyira, hogy a nézőnek a végén csak annyit kell eldöntenie, hogy meg kell -e húzni a ravaszt a fegyveren, és ha meg kell, akkor ki húzza meg.

Ehhez az egyszerűséghez formailag is hozzájárul a díszlet, a jelmezek és a kellékek: minden fekete-szürke-fehér, akár egy régi film-noir történetben. Ezen felül a színpad alsó és felső részén „szélesvászon” található, növelve a néző elbizonytalanítását: filmet vagy színházat néz? Fikciót vagy valóságot? Hiszen élő emberek beszélnek, de a kezükben világosszürke a banán, és fekete-fehér a coca-colás doboz. Mit lehet elhinni, és mi az, amit csak a belénk nevelt reflexek miatt látunk valóságnak?  Erre keresi a választ a színdarab.

Szereplők: Hevér Gábor, Mohai Tamás, Molnár Gusztáv, Thuróczy Szabolcs
Rendező: Dömötör Tamás
Az április 4-i ősbemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásával jött létre.
További előadások: április 23, május 7.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.