Gödör 15 - Pál Utcai Fiúk koncert

Az idén 15 éves Gödör Klub egy nagy programsorozattal ünnepli születésnapi jubileumát.

A csaknem 40 eseményből álló „fesztiválon” többek között koncertek, színházi előadóestek, irodalmi programok, vizsgaelőadások, filmbemutatók, közösségi vásárok várják az érdeklődőket. A jubileumi sorozat következő eseménye az ikonikus alter-rock zenekar, a Pál Utcai Fiúk koncertje lesz, április 21-én este 10 órától. Az idén 34 éves együttes a Gödör Klub visszatérő előadója, egyetlen tavaszi budapesti koncertjükön az Einstand zenekar lesz a vendégük.

Az 1983-ban alakult Pál Utcai Fiúk zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát egy országosan ismert, immáron 34 éve koncertező zenekarrá. Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott együttes 1990-ben adta ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelentek meg albumaik: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok.

A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet is adott a Budapest Sportcsarnokban. Tagcseréket követően alább hagyott az évekig tartó lendület, és a ’90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatért a klubok félhomályába. Ebben az időszakban aktívan koncerteztek, majd az alkotó energiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelent meg a Ha jön élet című albumuk, amellyel az akkor 18 éves zenekar felnőtté vált. A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után újra alkotni és koncertezni kezdtek, mígnem 2008 tavaszára ismét stúdióba vonultak. Ekkor friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyitottak a Legelő című nagylemezükkel. A pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emelte ismét magasra a PUF zászlaját. Jelenleg is új lemezen dolgoznak.