2018. április 20. - péntek

Városalapítók Napja és Országos Rétes és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrösön

Kinyomtatom...
plakát

Lázár Chef „káposztára hangolja” Kiskőröst!

A már sokak által jól ismert Városalapítók Napja és Országos Rétes és Gasztronómiai Fesztivál idén 2017. május 19-20-21-én kerül megrendezésre. Az eseményen a régi korok hangulatát idéző rétes készítés mellett, a modern és a tradicionális magyar konyha remekei, valamint a környék borászatai is megjelennek.

A változatos programok mellett, színvonalas színpadi fellépések is várják az érdeklődőket. Idén is lesz természetesen főzőverseny, aminek szlogenje „Káposztára hangolva”. A jelentkező csapatok feladata, hogy káposztás ételeket tálaljanak a zsűri asztalára.

Immáron hagyománnyá vált, hogy Lázár Chef részt vesz a rendezvényen, de az idén még több programban jeleskedik. Ezen a napon ő is megfőzi az egyik kedvenc káposztás ételét, ami nem kerül zsűrizésre, de mindenki megkóstolhatja. A zsűrielnöki szerepén kívül vasárnap rétes nyújt és süt a helyi csapatokkal. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az idén a fiatalok is részt vegyenek a programban. A zsűritagok között Kothenz Juditot is köszönthetjük, aki megtiszteltetésnek érzi, hogy tagja lehet a csapatnak.

A pénteki napon Népviseletes babák kiállítása nyílik a magyarországi szlovák településekről, melyet a Magyarországi Szlovákok Szövetsége közreműködésével valósul meg. Pénteken a fiataloknak szeretnénk egy jó kis pörgős koncerttel kedveskedni, fellép a Kelemen Kabátban. Szombaton és vasárnap a gyermekprogramok és a délelőtti színpadi produkciók mellet, az esti órákban fellép a Hooligans, valamint vasárnap egy fergetes produkciót láthatunk az Experidance társulattól.
Az idei évben sem fognak unatkozni sem a Kőrösiek, sem az idelátogatók, hiszen a város folyamatosan megújul és rengeteg friss programot kínál.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

kóstolás

Jól teljesített Badacsony a New Yorkban.

Dublin Craft Beer Cup 2018

Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján.

plakát

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján.