Rajzolok - rendhagyó kiállítás az Óbudai Egyetemen

Az egyetemisták is felkerülnek a csaknem 30 négyzetméteres szénrajzra.

Az Óbudai Egyetem Bécsi úti aulájában készíti el Donka Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Derkovits-ösztöndíjával elismert pályakezdő művész. A mű méretét és az alkotói munkát tekintve is rendhagyónak számít: az alkotó az intézmény aulájában fejezte be ugyanis művét, ahol két napig a hallgatói élet mozzanatait elcsípve végezi el az utolsó simításokat szénnel és ceruzával készülő hatalmas rajzon.

A művön megjelennek az éppen ott lévő egyetemisták is hétköznapi tevékenységeik közben. A munka műtermi fázisa így egészül ki a tárlat helyszínén egy performatív aktussal. A különleges alkotás reflektál a készülés folyamatára, tehát meta műként működik, úgy, hogy a művész saját magát is ábrázolja rajzolás közben.

Az Óbudai Egyetemen készülő, több mint 17 méter hosszú vászon megrajzolása komoly kihívásnak tűnhet, ám Péternek nem ez lesz az első ilyen jellegű munkája. Saját diploma-kiállításán, legutóbb pedig a Derkovits-ösztöndíjasok Derkó2017 tárlatán több mint 500 tollrajzával borított be egy-egy hatalmas falfelületet Pécsett illetve Budapesten, a Műcsarnokban.

Az Óbudai Egyetem társadalmi felelősségvállalásával megvalósuló, Rajzolok címet viselő rendhagyó kiállítás megnyitója május 15-én lesz és nagyközönség számára is látogatható.
2017. május 15. (hétfő) 13 óra
1034 Budapest, Bécsi út 96/B, Óbudai Egyetem Aula
A kiállítást megnyitja:
Dr. Gáti József általános rektorhelyettes
Nemes Csaba képzőművész
Az alkotó az Emberi Erőforrások Minisztériumának Derkovits Gyula ösztöndíjasa.

Hirdetés