2018. június 22. - péntek

Skizoid gyorsulás, dromokrácia és a halálösztön

Kinyomtatom...
noname

Társadalmi gyorsulás a posztmodernitásban.

Platan - Latarka Szabadegyetem volume 4. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az előadásra ezen a címen jelentkezhetnek: tomasz.piars@instytutpolski.org

2017. május 24. (szerda) 18.00 óra
Előadók: Horváth Márk, Lovász Ádám, Nemes Z. Márió (Absentology&T+U)
Projekt koordinátor: Tomasz Piars, Bánki Ákos.

„Az előadásunk alkalmával a posztmodern társadalomelméletben fogunk elmélyülni, felelevenítve olyan gondolkodókat mint Virilio, Deleuze és Guattari, Baudrillard, Kittler, Lyotard vagy Ballard. A posztmodern kor radikálisan szakít a technooptimizmussal, és a technológia kibontakozásában a halálösztönt és az ember eltűnését látja előtörni. A kapitalizmus deterritorializációs tendenciái minden kötöttséget és közösségiséget felbomlasztanak, míg a digitalizáció a szimulakrumok rendszereit építi ki, és a demokrácia helyét átveszi a dromokrácia. Ebben az előadásban előkerülnek olyan változatos témák, mint a szadomazochizmus, a rock zene és a speed metal, a Forma 1, a pánikszex, és a molekuláris forradalom. Felforrósodott elektródák, génmódosított mutánsok és az autóval való szexuális együttlét: pár téma amely feltűnik ezen alkalommal.”

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.