2018. június 21. - csütörtök

Operaközvetítések új évada és nyári operakínálat az Urániában

Kinyomtatom...
plakát

Megkezdődött a jegyelővétel az Uránia Nemzeti Filmszínház 2017-18-as MET Live in HD vetítéseire.

A New York-i Metropolitan Opera új évadának élő közvetítéseiben tíz operaelőadás található. Szintén a napokban hirdette meg a filmszínház a nyári operaprogramját, amely öt előadást tartalmaz, továbbá Jonas Kaufmann Az én Itáliám című zenés filmjét.

Az élő Metropolitan-operaközvetítéseknek immár tizenegyedik évada lesz a 2017-18-as, amelyben ősztől újabb tíz csodálatos előadást sugároz az Uránia Nemzeti Filmszínház New Yorkból. A sokszínű 2017-18-as válogatásban képviselteti magát az olasz belcanto iskola mindhárom kiemelkedő zeneszerzője, Rossini, Donizetti és Bellini. Donizettitől a Szerelmi bájital, Bellinitől pedig a Norma kerül műsorra.
Az operaritkaságok között említhetjük Rossini Szemiramiszát és Massenet Hamupipőkéjét. Két Mozart-operaelőadást is láthatunk majd az Urániában, A varázsfuvolát és a Cosi fan tuttét. Műsoron lesz Puccini két örökbecsű és kikezdhetetlen népszerűségű remekműve, a Bohémélet és a Tosca. Ritkábban játszott, ám annál értékesebb mű képviseli ezúttal a Verdi-életművet, a Luisa Miller. Sőt, a kortárs opera kedvelőiről sem feledkeztek meg a műsor összeállítói, így került a programba Thomas Adés műve, a Bunuel-film alapján készült Öldöklő angyal.

Legalább ilyen változatos a fellépők névsora: Joyce DiDonato a Norma Adalgisájaként és a Hamupipőke címszereplőjeként, Bryn Terfel a Toscában Scarpiaként, Ildebrando D’Arcangelo a Szerelmi bájital Dulcamara csodadoktoraként, Plácido Domingo a Luisa Millerben Luisa apjaként lép színre.

Nyáron sem maradnak tengerentúli előadások nélkül az Uránia Nemzeti Filmszínház operarajongói. A MET Traviatájának június 5-i vetítése már eleve szerepelt az év elején kiadott műsortervben, de olyan további operasikereket is beiktattak a most lezáruló MET évad ráadásaként, mint június 11-én Verdi Nabuccója Placido Domingóval a főszerepben, július 16-án Bizet ritkán látható darabja, a Gyöngyhalászok, vagy július 23-án Verdi Machbetje Anna Netrebkóval és René Papéval, és végül pedig július 30-án Bizet örökzöldje, a Carmen.

 

Mindehhez társul egy csodálatos olaszországi zenés utazás Jonas Kaufmannal. Az én Itáliám című zenés film alapja Kaufnamm tavaly nyáron a torinói Carignano színházban adott koncertje, amely kiegészül korábbi koncertfelvételekkel és személyes vallomásokkal is. A filmet három alkalommal vetítik a nyár folyamán.
A jegyek már kaphatók az Uránia jegypénztáraiban, az Uránia honlapján keresztül, az Interticket jegyirodáiban és a Jegymester hálózatában.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.