Operaközvetítések új évada és nyári operakínálat az Urániában

Megkezdődött a jegyelővétel az Uránia Nemzeti Filmszínház 2017-18-as MET Live in HD vetítéseire.

A New York-i Metropolitan Opera új évadának élő közvetítéseiben tíz operaelőadás található. Szintén a napokban hirdette meg a filmszínház a nyári operaprogramját, amely öt előadást tartalmaz, továbbá Jonas Kaufmann Az én Itáliám című zenés filmjét.

Az élő Metropolitan-operaközvetítéseknek immár tizenegyedik évada lesz a 2017-18-as, amelyben ősztől újabb tíz csodálatos előadást sugároz az Uránia Nemzeti Filmszínház New Yorkból. A sokszínű 2017-18-as válogatásban képviselteti magát az olasz belcanto iskola mindhárom kiemelkedő zeneszerzője, Rossini, Donizetti és Bellini. Donizettitől a Szerelmi bájital, Bellinitől pedig a Norma kerül műsorra.
Az operaritkaságok között említhetjük Rossini Szemiramiszát és Massenet Hamupipőkéjét. Két Mozart-operaelőadást is láthatunk majd az Urániában, A varázsfuvolát és a Cosi fan tuttét. Műsoron lesz Puccini két örökbecsű és kikezdhetetlen népszerűségű remekműve, a Bohémélet és a Tosca. Ritkábban játszott, ám annál értékesebb mű képviseli ezúttal a Verdi-életművet, a Luisa Miller. Sőt, a kortárs opera kedvelőiről sem feledkeztek meg a műsor összeállítói, így került a programba Thomas Adés műve, a Bunuel-film alapján készült Öldöklő angyal.

Legalább ilyen változatos a fellépők névsora: Joyce DiDonato a Norma Adalgisájaként és a Hamupipőke címszereplőjeként, Bryn Terfel a Toscában Scarpiaként, Ildebrando D’Arcangelo a Szerelmi bájital Dulcamara csodadoktoraként, Plácido Domingo a Luisa Millerben Luisa apjaként lép színre.

Nyáron sem maradnak tengerentúli előadások nélkül az Uránia Nemzeti Filmszínház operarajongói. A MET Traviatájának június 5-i vetítése már eleve szerepelt az év elején kiadott műsortervben, de olyan további operasikereket is beiktattak a most lezáruló MET évad ráadásaként, mint június 11-én Verdi Nabuccója Placido Domingóval a főszerepben, július 16-án Bizet ritkán látható darabja, a Gyöngyhalászok, vagy július 23-án Verdi Machbetje Anna Netrebkóval és René Papéval, és végül pedig július 30-án Bizet örökzöldje, a Carmen.

 

Mindehhez társul egy csodálatos olaszországi zenés utazás Jonas Kaufmannal. Az én Itáliám című zenés film alapja Kaufnamm tavaly nyáron a torinói Carignano színházban adott koncertje, amely kiegészül korábbi koncertfelvételekkel és személyes vallomásokkal is. A filmet három alkalommal vetítik a nyár folyamán.
A jegyek már kaphatók az Uránia jegypénztáraiban, az Uránia honlapján keresztül, az Interticket jegyirodáiban és a Jegymester hálózatában.

Hirdetés