Ennio Morricone: „Szívesen megyek Budapestre”

A Maestro már készül, és gondol magyar rajongóira.

Ennio Morricone üzent magyar rajongóinak. Az olasz Maestro, a filmtörténet talán legnagyobb hatású zeneszerzője október 18-án érkezik Budapestre, hogy egy hatalmas koncerttel lepje meg tisztelőit. A 60 YEARS OF MUSIC WORLD TOUR a kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző alkotásainak legjavát vonultatja fel.

„Bőven vannak olyan zeneművek, amelyek nélkül nem képzelhető el egyetlen koncert sem, mert a közönség igényli ezeket. Ugyanakkor számomra fontos, hogy megőrizzem az élő zene varázsát a saját magam számára is. Mindig beleviszek egy kis játékot ezekbe a fellépésekbe, soha nem nyújtom ugyanazt. A magyar rajongók is számíthatnak meglepetésekre. Kiváló társak lesznek mellettem" - ígérte Morricone, aki a mai napig szívesen mutatja be élőben is hatalmas életművének részleteit.

„Szívesen megyek Budapestre, nagyszerű város, remek sakkozókkal és zenészekkel. Nagyon sok kellemes emléket őrzök innen. Áldottnak érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, nem kívánok ezen változtatni. Lehet, hogy amikor elmúlok 90, már kevesebbet koncertezem majd, de ki tudja" - mondta Ennio Morricone.
A koncerten a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a méltán híres magyar Kodály Kórus kíséri a zeneszerzőt.