Múzeumok Éjszakája a reformáció jegyében

A Magyar Nemzeti Múzeum mint lélekvezető.

A Magyar Nemzeti Múzeum egyetlen éjszakára mágikus kapuvá válik, amely új dimenziókat nyit meg. Szellemi magaslatok és mélység, fel- és alászállás, világok közötti átjáró várja a látogatókat a múzeum valamennyi szintjén. Az IGE-IDŐK – A reformáció 500 éve című kiállítás programjai azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek kínálnak kikapcsolódást, akik a Múzeumok Éjszakája forgatagában is az elmélyülést keresik.

A program:
14.00: Fanfáros kapunyitás
15.00: Titkos jelentések – Múzeumpedagógiai foglalkozás
Unikornisok, bárányok, pelikánok és társaik. Állatok, csontvázak, csillagok és kelyhek: keresztény szimbólumok, amelyek mind máig velünk élnek.
Mit jelentenek, és miért használjuk őket még a 21. században is?
17.00: Finta Gergely orgonakoncertje
18.00: Élők és holtak - Kiss Erika szubjektív tárlatvezetése
18.30: Filmvetítés: Beszélgetés Pálhegyi Ferencné Gede Líviával
19.30: Re-Formációk - Életre keltjük a hitviták korát
A formabontó Élő Múzeum program során valós történeti szereplők elevenednek meg. Mit jelentett erőskezű protestáns, vagy kényszerűen áttérített nagyasszonynak lenni? Hogyan élt egy hitszónok felesége?
Hogyan múlatták az időt a kor ifjai egy amsterdami kocsmában?
20.00: Filmvetítés: Vajna Lajos és Császár Katinka filmje
21.00: Szentivánéj szentje - Zászkaliczky Zsuzsanna szubjektív tárlatvezetése
21.30: Filmvetítés: Lenkey Lenke filmje
22.30: Re-Formációk-Boszorkányok és kirakatperek. Báthory Erzsébet az ördög asszonya? Egy vallásháború sújtotta, babonás világban vajon hol húzódott a határ hiszékenység és hatalomvágy között? Ha beleszagolna, mi főtt 400 éve egy vajákos asszony rejtélyes kamrájában, és leleplezné, mit főztek ki az urak a gazdag asszonyok ellen, akkor várják az Élő Múzeum programon!
23.00: Filmvetítés: Az áldássá vált keserűség – Kozma Zsolt filmje Felnőtt karszalag: 1700 forint, gyerek karszalag: 800 forint

2017. június 24. szombat 14:00 – 02:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Budapest Múzeum krt. 14–16.

Hirdetés