2018. február 20. - kedd

Best of Diploma 2017 a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Kinyomtatom...
plakát

Július 4-én az idén végzett hallgatók legjobb diplomamunkái láthatók.

A tárlatot az Oltai Kata‒Nagy Zsolt művészpáros nyitja meg Rubik Ernő Zoltán Szelevényi Ákossal és Ajtai Péterrel összeállt improvizatív triója közreműködésével. Az immár évek óta rendszeresen megrendezett tanévzáró kiállítást ez évben először egész nyáron nyitva tartják.

A diplomamunka öt év művészi munkájának összegzése – szándéka szerint tehát mestermunka. Készítésére, írásos alátámasztására egy teljes tanév áll a hallgató rendelkezésére. Megvédésére nyilvános bemutatón kerül sor, ahol az opponensi vélemény meghallgatása után a hallgató közönség előtt is összegzi művészi elgondolását. Az egyes szakok pár napos diplomakiállításai azonban csak keveseknek adnak lehetőséget a végzősök munkájának megismerésére. A nyár végéig álló kiállítás a „krémek krémje”, a legjobbaknak ítélt diplomamunkákból válogat. A Best of Diploma kiállítóit a tanszékek mesterei javasolják. A tárlaton öt tanszék mestermunkáiból láthatunk válogatást. A restaurátor hallgatók a Magyar Nemzeti Múzeum Megmentett műkincsek című tárlatán, a kurátor hallgatók pedig különböző helyszíneken megvalósított önálló projektekkel diplomáztak. A most bemutatott festő, szobrász, grafikus, intermédia és látványtervező szakos hallgatók munkái, valamint a restaurátor diplomamunkákról összeállított tablók, úgy gondolják, méltó képen reprezentálják az egyetemen zajló művészeti oktatás sokszínűségét, friss szemléletét.

2017. július 4. 19:00
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.