2019. február 23. - szombat

Vigyázat, civilek! 17. ARC közérzeti kiállítás

Kinyomtatom...
plakát

ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás alkotásai bemutatják, milyen gondolatok születtek a pályázati kiírásban felvetett témára. A felkínált főtémán kívül idén is bármilyen szabadon választott ötlettel, elképzeléssel lehetett pályázni. A már ikonikusnak mondható, az őszi Budapest arculatához hagyományosan kapcsolódó kiállítás újra látható az Ötvenhatosok terén szeptember 8-24. között. A „Vigyázat, civilek!” című kiállítás uralja bő két hétig a teret.

Az ARC nem szimplán egy köztéri kiállítás, hanem egy olyan képkulturális – már komoly hagyománnyal is rendelkező – esemény, ahol a vizualitás közérthető eszközeivel nyilvánulhat meg bárki, szabadon. A pályázók, a látogatók és a szimpatizánsok valójában egy közösséget alkotnak. Kiállnak civil ügyek, a szólás szabadsága, az átlátható pályázati rendszer, a nyilvános térben történő, egyoldalúságtól és belterjességtől mentes, mindenki számára elérhető kulturális tartalom mellett.

Az ARC továbbra is az a hely, ahol senkinek sem kell elvárásoknak megfelelnie. Sőt, az alkalmi összetételű, különböző diszciplínák képviselőiből álló zsűri épp azt díjazta, ha valaki képes szabadon engedni gondolatait és azokat képi formába öntve megosztani másokkal! Épp ezért az óriásplakát méretűre nagyított álmok, rémálmok, beszólások és vallomások sem unalmasak, szájbarágósak vagy konformisták.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2017. szeptember 8-án a sajtó jelenlétében tartott megnyitón kerültek átadásra.
A legjobb alkotásnak járó díjat Glázer Attila kapta az "Engedély nélkül" című tervéért. A második helyezett Pásztor Dániel, „Az értékes vödör” című alkotása lett. Harmadik helyezést ért el Gollowitzer Szabina: "... ments meg Uram minket!" című plakátjával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Nagy-Balogh Györgyi érdemelte ki munkájával, melynek címe „Zászlónk”.

A Hammer Agency különdíját Bartha László "Adj egy CSOK-ot, Barbi!" című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Heltai Ákos nyerte, Pipa vagyok című alkotásával.

ARC+ MACIARC - Plakátbajnokság civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára, Idén a MACI - Magyar Civilszervezetek és az ARC, a MagNet Civil Kapcsolatok Program együttműködésével és támogatásával ismét külön felhívással szólította meg a civilszervezeteket és az ügynökségeket.

A MACIARC keretében kreatív ügynökségek önkéntes munkában vállalták, hogy részt vesznek a versenyen, és segítséget nyújtanak civilszervezeteknek azzal a céllal, hogy a kiállító szervezetek óriásplakáton mutathassák be tevékenységüket és társadalmi hasznosságukat a nagyközönség számára. A kiírók úgy vélik, létfontosságú, hogy a civilszervezetek minél nagyobb társadalmi megbecsülést kapjanak.

A témában díjat vehettek át és plakátjuk bemutatásra került a kiállításon: az Adj Hangot Egyesület, az Amnesty International, a Bagázs Egyesület, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Független Diákparlament, a Hintalovon Alapítvány, a Magyar Rett Szindróma Alapítvány, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Present Perfect - Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesület, a SUHANJ! Alapítvány, az UNICEF Magyarország és a Vigyél Haza Alapítvány.
A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek, az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére 2017. október 5-én kerül sor. Addig is like-okkal lehet támogatni a kedvenceket.
A szervezők idén azokra is gondolnak, akik nem tudják megnézni a budapesti tárlatot, ezért a globális streaming megoldások szállítójával, a StreamTrek-kel együttműködve 360 fokos videót készítenek a kiállításról, az esemény ideje alatt. A videót online publikálják majd.

Az ARC idén is kedveskedik közönségének: a WHUMM.COM oldallal együttműködésben ebben az évben is az idei, és az elmúlt négy évben, az ARC kiállításon kiállított művek közül bármelyik megvásárolható, különböző méretben és formátumban! Minden további részlet megtalálható a WHUMM.COM oldalon.
A kiállítás megtekinthető 2017. szeptember 8-tól 24-ig, Budapesten, az Ötvenhatosok terén. A 17. ARC pályázat és kiállítás a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával valósult meg. Közreműködő további ARCostársak: HVG, 24.hu, DELL, Oázis Computer, Wacom, Relatív Reklámügynökség, Medence Csoport, Mandala Jógastúdiók és sokan mások.
A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csók István: Báthory Erzsébet

Rejtélyes Történelem sorozat a Várkert Bazárban.

plakát

Tudatalatti. Metaforák. Kapcsolatok. Felfedezések.

plakát

A Ludwig Múzeum Permanens forradalom című tárlata bejutott a világ 10 legnépszerűbb kiállítása közé a Global Fine Arts Award közönségdíj kategóriájában!