2018. november 13. - kedd

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll ismét a Bethlenben

Kinyomtatom...
Harsányi Attila

Október 16-án látható az Aradi Kamaraszínház Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című darabja Harsányi Attila előadásában a Bethlen Téri Színházban.

A radikális stand up tragedy először januárban a Vendégváró Fesztivál részeként volt műsoron a Bethlenben. A tavalyi fesztivál sikere után idén több alkalommal is láthatóak lesznek az aradiak előadásai a Bethlen téren.
Török Ákos a fesztivál idején így írt az előadásról:
„A Sex, drugs, gods and rock'n'roll a pillanatnyi őrültségekből létrejövő aradi recept iskolapéldája. Radikális stand up tragedy, amelyben Káin ránk rappeli a Biblia morális anomáliáit, Isten a halleluja-biznisz ismerős menedzserfigurájaként jelenik meg, Noé a szar örök körforgását olvassa a világra és az egészet Leonard Cohen Hallelujájának lelakott, profán története keretezi.” (Török Ákos, 7óra7)

Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll
Radikális stand up tragedy
Eric Bogosian és José Saramago szövegei nyomán
Az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center produkciója
Isten nagy játékos, szereti az akciót, de Isten nem lövi be magát, Istennek lenni azt jelenti: zaj, rombolás és szórakozás.
„Tapasztó Ernő rendezése pofátlanul menő és szabadon pörgő, a Ponyvaregény és A Wall Street farkasának fílingjét idéző ámokfutás, ugyanakkor egzisztencialista vita, Istennel folytatott per – egy felkészült vádlóval.” revizoronline.com
„Fogalmunk sincs, hogyan kap levegőt Harsányi Attila az egylélegzetnyi poén-szökőárban, nevettünk, röhögtünk, hahotáztunk, de a végén bizony elakadt a lélegzet…” toptipp.hu
„Harsányi Attila elképesztő átalakulásai fantasztikus színészi játékot eredményeztek.” librarius.hu
„Harsányi Attila egyik karakterből bújik a másikba, a szemünk előtt változik át, ó, de szeretjük ezt a zökkenőmentességet látni a színpadon, főleg egy ilyen darabban, amin lehet nagyokat röhögni, de azért nagyon mélyen el is lehet gondolkodni.” Thealter Fesztivál blog

Játssza: Harsányi Attila
Fordító, rendezőasszisztens: Fekete Réka
Fény: Ioan Horga, Cornel Dume
Ügyelő, hang: Gheorghe Muresan
Rendezte: Tapasztó Ernő (75 %-ban)
Az előadás megtekintését 16 éven felüli nézőknek ajánlják
Bethlen Téri Színház - www.bethlenszinhaz.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.