2018. október 24. - szerda

A pillanat hangjait szólaltatja meg a Moment’s Notice Trió a Zeneakadémián

Kinyomtatom...
A trió

…különleges vizuális elemekkel.

Magyarországon először lép fel a Moment’s Noticeifj. Kurtág György, Lukács Miklós és Gőz László triója –, amely cimbalmos-fúvós-elektronikus felállása okán egyedülálló a zenei világban. A koncertet sajátos képi világ is kíséri, amellyel a megszólaló művek mintegy „láthatóvá válnak” október 20-án Zeneakadémia Solti Termében.

Az első magyarországi koncertet, amely a Zeneakadémia Jazz itt! sorozata keretében hallható, kilenc hasonló előzte meg világszerte. A művészek ugyan eltérnek egymástól stílusukban és zenei felfogásukban, de mindnyájan a 21. századi jazzre, az európai klasszikus, kortárs és elektronikus zenére támaszkodnak, amelyet mesteri szinten művelnek. E különbözőség mégis összetett képet ad napjaink zenei világáról. A zenei párbeszéd tehát az improvizáció varázsából alakul ki, és garantálja az egyedi hangzást.

A koncert szerves részeként vetítést is láthat majd a közönség a művészek háta mögött: Kerestes Szabolcs, a Zeneakadémia Zeneszerzés Tanszék elektronikus zenei képzésének tanára, valamint Samu Bence és Nagy Ágoston, a MOME tanárai fejlesztették ki azt a programot, amelyben az audio-tartalmak ún. valós idejű vizualitást generálnak, így a zenei élményt közvetlenül kísérő és azzal összefüggő képek követik. Az est további sajátossága, hogy az egyes zenei darabokat rövid animációs filmek kapcsolják össze, amelyeket a magyarországi BINAURA alkotóműhely készített Eötvös Péter és Viktor Máté zenéjére.
Az előadásra jegyek még kaphatók, akár online is.

2017. október 20., péntek 19.00 óra
Zeneakadémia – Solti Terem
Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Hegedűs Márta

Október 27-én a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar. A műsort a programzenei “Budapest 1956” nyitja meg, melyben Tommy Vig személyes élményeit mondja el zenében.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.