2018. április 25. - szerda

Szentivánéji álom és Csongor és Tünde

Kinyomtatom...
plakátok

A Gyulai Várszínház előadásai Budapesten.

Október 28-án mutatják be Budapesten, a Várkert Bazáron W. Shakespeare: Szentivánéji álom című nagysikerű táncjátékot, amelynek a bemutatója július 7-én volt látható a Gyulai Várszínházban. A produkciót Kulcsár Noémi koreográfus állította színpadra.  A koreográfusnő kortárs, modern értelmezésében mai táncszínházi nyelven elevenítette meg Shakespeare alakjait Felix Mendelssohn azonos című remekművére.

A Gyulai Várszínház harmadik bemutatója Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című drámai költeménye volt, melyet Balázs Zoltán színész-rendező állított színpadra augusztus 11-én a Maladype Színház művészeivel. A Vörösmarty szövegében egymásra vetülő gondolati síkok és komplex-tükröződések adta lehetőségeket kiaknázva többdimenziójú kirakós játékot tervezett.

A Gyulai Várszínház különleges hangulatú terében Sáry László operazenéjének és Fekete János 'Jammal' beatbox-játékának fúziójával mutatták be Vörösmarty Mihály klasszikus remekművét: a boldogságkeresés meséjét. A lenyűgöző előadás október 28-án és 29-én Budapesten a Maladype Színházi Bázison újra látható lesz.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Toldi Éva

ifj. Vidnyánszky Attila rendezésével a Nemzeti Színházban árilis 23-án.

plakát

Április 21-én Tálas Áron és Pandzarisz Dina kettősével találkozhatunk.

Éder Vera foró

A Budapest Bábszínház bemutatója a Tavaszi Fesztiválon.