A tatraum projekte schmidt (D) és az Art Quarter Budapest bemutatja

no + politics or What We Want - #színház.tánc.performansz.

Mi okozza a politika elutasítását egyre szélesebb társadalmi rétegek körében? A tatraum projekte schmidt és a Juhász Kata Társulat „no + politics or What We Want” című előadása többek között erre a kérdésre keresi a választ november 3-án és 4-én az Art Quarter Budapestben.

Hat performansz-művész, egy zeneszerző, két videóművész és egy rendező, az alkalomhoz kötődő performatív együttműködése három ország három városában, illetve egy utópikus jövőbeli térben. A «no + politics or What We Want» egy kutatás és egyben intervenció-sorozat. Színpadra vitt előadásainak sora a társadalmi erózió folyamatával és hatásával foglalkozik, a nyugati társadalmakban érzékelhető társadalmi irányvesztéssel. Ebben a kontextusban vizsgálja az érzelmeket és a szenvedélyt, mint a politika mozgatórugóit, a politikai elköteleződés és a társadalmi változások eredőjét. Az előadás az alábbi kérdésekre keresi a választ: Milyen érzelmeket táplálunk a politika iránt, illetve mely érzelmeink elutasítása vezet a politika elutasításához? Milyen érzelmek munkálnak a politikában, és miért ilyen nehéz velük azonosulni? Nem utolsó sorban pedig milyen hatással bír a politika elutasítása a társadalom fejlődésére, illetve eróziójára?

A « no + politics » ehhez az alkalomhoz kötődően maga is létre hoz egy előadói együttműködést. A műhelymunka, melyben az útkeresés közben számos lehetőség és hozzá kapcsolódó érzelem merül fel, a közösségképződés azonos aspektusaira utal. Ennek során az önérdek megváltozása, az összehangolt gondolkodás és cselekvés még jobban összekötik és elősegítik egy szolidáris közösség kialakulását.

A performansz sorozat egyes részei az alkotók aktuális benyomásait tükrözik: időhöz kötött intervenciók, melyek érzéki-esztétikai élményt hoznak létre a gondolatok és az átalakulás terében. Az előadás jellege: táncos - színházi - performatív akciók egyedi összjátéka, szöveges zenei vonatkozásokkal, konstruált hangterekben és videó installációban, egyben a városi tér játéktérként való értelmezése.
A helyi referenciák felkutatása által a különböző európai országokból származó társalkotók (angol, magyar, német) nézőpontjai is beépülnek az előadásba. A cél, hogy a 3 különböző politikai élettapasztalat és kulturális környezeti háttér egy közös „kommunikatív cselekvéssé” (Habermas) váljék.

A tatraum projekte schmidt és a Juhász Kata Társulat előadása
Art Quarter Budapest, 1022 Budapest, Nagytétényi út 48-50.
2017. november 3. és 4.  19 óra
Alkotók:
Előadók: Malin Gebken, Miriam Gronau, Juhász Kata, Vadas Tamara Zsófia, Vass Imre, Lena Visser,
Koreográfia: Az előadók
Videó: Simon Fildes / Edinburgh / UK – Dancefilm, Cornelius Schaper
Hang: Oliver Bedorf
Színpadkép / Rendezés / Koncepció: Michael Schmidt
Produkciós asszisztens: Magyar Dorottya
Kreatív producer: Lóky Tamás
Jegyár: 1 600 Ft
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/no-politics-or-what-we-want-86107
https://www.jegy.hu/program/no-politics-or-what-we-want-86107
Valamint az előadás előtt a helyszínen
Támogatók: Kulturamt der Landeshauptstadt Düsseldorf, Ministerium für Familie, Kinder, Jugend, Kultur und Sport NRW, Stiftung van Meeteren,
Aulea Alapítvány produkció