Ájlávjú a Centrál Színházban

Fülbemászó dallamokkal a nő-férfi kapcsolatról.

November 17-én mutatta be a Centrál Színház Jimmy Roberts és Joe Di Pietro Ájlávjú című musicaljét Ágoston Katalinnal, Balogh Annával, Ódor Kristóffal és Vári-Kovács Péterrel. Fordította: Fábri Péter, rendező: Harangi Mária.

A darab több mint egy évtizede bombasiker New Yorkban, az Off-Broadway második leghosszabb ideje játszott zenés produkciója, “szívderítő musical revü”, mely frappáns jelenetek során át járja körül a férfi-nő kapcsolat örök témáját. 
Ájlávjú... azaz összesen huszonhárom képben először azt nézzük meg, milyen szédületes (mulatságos) és kínkeserves (és röhejes) az út az első pillantástól az első vallomásig. Aztán azt, hogy fokozható ez a „boldogan éltektől” a „meg nem haltakig.”
Balogh Anna musical színésznőt, aki szinte az összes nagy musical szerepet énekelte már, jól ismerhetik a Centrál Színház nézői is, hiszen nagy sikerrel játszott korábban az Avenue Q-ban és az Egy nyári éj mosolyában.

Ágoston Katalin így mesélt a jelenekről: „Nem tudok egy kedvecet kiragadni közülük, mindegyik megérint, különböző mélységekben. Pont ez a varázsa a darabnak: mindenkiben megmozgat valamit, mert ugyan táncokkal, dalokkal tarkítva, de a valóságról szól, amiben vannak vicces, vannak boldog, vannak fájdalmas jelenetek. És hát a szerelem - ha akarjuk, ha nem - részünk, vágyunk. Irányíthatja az egész életünket...”
Ódor Kristóf reméli, hogy a nézők amellett, hogy rendkívül jól szórakoznak, nevetnek és a dalok hatása alá kerülnek majd, sok mindenben magukra ismernek. Úgy véli, a szerelem és párkapcsolat rendkívül nagy spektrumát boncolgatja az előadás, lesz miből szemezgetni.
Az Ájlávjút először 1996-ban az Off-Broadway-n a Westside Theatre-ben állították színpadra, ahol 5003 alkalommal került a nézők elé. A darabot azóta 17 nyelvre fordították le és a világ több mint 30 városában játszották.
Következő előadások: 2017. november 29., december 1, 4, 15, 29.