2018. szeptember 25. - kedd

Beethoven-est Antje Weithaasszal

Kinyomtatom...
Antje Weithaas (concertobudapest.hu)

2017. november 29-én, 30-án 19.30 órakor a Zeneakadémián.

Két Beethoven-klasszikus között a 20. századi japán komolyzene egyik legizgalmasabb alkotása - ezt a szokványosnak aligha nevezhető, ám annál izgalmasabb programot ígéri ez a koncert.

Beethoven D-dúr hegedűversenye nemzedékek óta a koncertrepertoár méltán leggyakrabban felhangzó darabjai közé tartozik, előadásának szólistája ezúttal a kamaramuzsikusként is világjáró német hegedűművésznő, Antje Weithaas lesz. A második részben Toru Takemitsu Toward the Sea című műve lesz hallható. Toru Takemitsu a japán zeneszerzés alighanem legismertebb reprezentánsa a nagyvilágban, zenéjében Debussy és Messiaen hatása éppúgy megjelent, mint a tradícionális japán dallamvilág vagy korának számos nyugati zeneszerzési technikája. A három verzióban megkomponált Toward the Sea a Greenpeace felkérésére született, méghozzá a mozgalom bálnamentő kampánya számára. A koncerten felhangzó 2. verzió (1981) két szólistája a fuvolás Kaczander Orsolya, a Concerto Budapest szólistája, és a hárfás Polónyi Ágnes lesz. A hangversenyt Beethoven 4. szimfóniája zárja: a mű, amelynek második tételéről Berlioz azt tartotta, hogy nem is ember, hanem egy arkangyal alkothatta.

Program:
Beethoven D-dúr hegedűverseny, op.61
Takemitsu Toward the Sea II.
Beethoven IV. (B-dúr) szimfónia, op.60
Közreműködik Antje Weithaas hegedű
továbbá Kaczander Orsolya fuvola, Polónyi Ágnes hárfa
Vezényel Keller András

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. szeptember 27. (csütörtök), 19.30, Papp László Budapest Sportaréna.

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.