2018. december 17. - hétfő

Előadásokkal és beszélgetésekkel csatlakozik a #metoo kampányához a Spirit Színház

Kinyomtatom...
#metoo - Chatszoba - Egy szexuális zaklatás története

A Spirit Színház törekvéseihez híven előadásaiban az emberi kapcsolatokra, a problémamegoldás eszközeire, az önismeret fontosságára fókuszál.

Nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is kiáll a lelki és fizikai erőszak, a mentális és testi bántalmazás minden formája ellen, történjen ez személyesen vagy akár online. Teszi ezt - nevének megfelelően - előadásokkal, azt követő szakértői beszélgetésekkel, valamint a színházzal együttműködő központ rekreációs, problémakezelő coaching csapatával. Így nem csak - az akár - érintett nézők, de színházi kollégák is felkereshetik mentális segítségért a központot.

A színház az utóbbi hetek eseményeinek hatására ismét műsorra tűzi Chatszoba – egy szexuális zaklatás története című előadását, amely egy hollywoodi producer esetét jeleníti meg. "Az ember bármit megtehet, amit kedve tartja. Csak ne akarja a nevén nevezni. Világos?" – áll a darab szlogenjében. A történetben a zaklatás mellett fontos szerepet kap az online elkövetett megtévesztés, ami végül tragédiához vezet.

A november 28-i és a december 5-i előadásokat beszélgetések követik, amelyeket Szily Nóra vezet, az alkotók mellett Szita Máté coach is részt vesz az eseményeken.
"Az erőszak sosem vezethet jóra, legyen az online vagy személyesen elkövetett. A Chatszoba című előadásunkban gyilkosság lesz a vége. Ahogy bizonyos esetekben én is, úgy sajnos sokunk megtapasztalja élete során valamilyen formában, hogy milyen céltáblának lenni. Ez a darab egy nagyon kemény esetet dolgoz fel, sok tekintetben provokatív, így rengeteg kérdést indíthat el a nézőkben. A szakértői beszélgetéseken ezeket a kérdéseket, s akár a feltörő emlékeket, érzéseket is lehetőségünk lesz feldolgozni.” – mondja Perjés János, a színház igazgatója, az előadás egyik szereplője.

Craig Lucas, kortárs amerikai drámaíró A haldokló gallus című műve valós történetet dolgoz fel. A Chatszoba ennek a regénynek az adaptációja. Az események 1995-ben Los Angelesben játszódnak, egy szerelmi háromszög történetét ismerhetjük meg. A játszmák a siker és az érzékek birodalmában zajlanak: nappal a filmgyártásban, éjjel a chatszobában álnéven, mindent szabad. De nincs kegyelem. Légy résen! Rád is hatni fog.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

részlet a kiállításból

A nagy érdeklődésre való tekintettel január 20-ig meghosszabbítják A világ múmiái kiállítás nyitva tartását.

Magyar Teátrum Díj

A színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban ünnepi gálán adták át.

Advent Budapest

Közeledik a karácsony, és advent utolsó előtti hétvégéjén is megtelik élettel a Városháza park a belváros szívében.