2017. december 11. - hétfő

YG Art Fair - Művészeti vásár, a Godot Galéria szervezésében

Kinyomtatom...
plakát

A Young Generation Art Fair 100 művésze, több mint 500 műalkotással várja a Zsilip kortárs központba látogatókat.

Megnyitó: 2017. december 5. 20:00. (Zsilip - Budapest 1137 Újpesti rakpart 1-3) A kiállítást megnyitja: Pálfi György filmrendező. A tavalyi évben gerilla árazásával sikeresen debütált Godot pop-up rendezvényből nőtte ki magát a Young Generation ART FAIR, amelynek új helyszín, a Jászai Mari téri „Palatinus házak” ad otthont 2017. december 5.-23. között.

A fiatal, Y generáció képzőművészeit bemutató művészeti kiállítást és vásárt több fordulós pályázat előzte meg. A legkiválóbb művészeket 400 pályázó közül választottuk ki. A pályázaton sikeresen részt vevő művészek alkotásai között festmények, szobrok és nyomatok mellett érdekes installációk is szerepelnek. A kiállítás és vásár végén 6 díjat osztunk ki a résztvevő 100 művész között. A fődíj nyertese lehetőséget kap önálló kiállítás létrehozására a Godot Galériában és részt vehet a többi díjazottal együtt a Godot Galéria 10 napos mezőszemerei művész telepén.

Az YG ART FAIR struktúrája rendhagyó a hagyományosan szerveződő művészeti vásárokhoz képest. Ezen a rendezvényen olyan a pályájuk elején álló művészek mutatkoznak be, akik mögött még nem jött létre az a galériás menedzsment, ami óriási szakadékot jelent a képzőművészet értékének megítélése és a széleskörű vásárló réteg között, mert Nem Csak Az A Művészet, Ami Drága. Az art fair alatt, az elmúlt évhez hasonlóan „a gerilla árazás” módszerét alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy a vásár ideje alatt kicsiben tükrözzük azt a folyamatot, ahogy a művészek és alkotásaik folyamatosan emelkedő értékkel bekerülnek a művészeti vérkeringésbe. Ezért a művészek munkáinak első eladását követően az alkotások ára emelkedik és a képek ára elkezd közelíteni valós értékük felé.

A megnyitó előtti Preview igazi csemegét nyújt a kortárs képzőművészet szerelmeseinek, hiszen ekkor még rendkívüli, kezdő áron viheted haza a számodra legkedvesebb műveket.
Preview: 2017. december 5. 14:00-18:00 /előregisztrációhoz kötött.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kondratska Olga

Kondratska Olga ukrán festőművész kiállítása nyílt az alkalomhoz illően őszi színekbe öltöztetett Hadik Kávéházban.

plakát

Magyar iparművészek szalonbemutatója.

Táncoló nőalakokból formált kancsó, 1903 és Váza, millenniumi díszítménnyel, 1911

A világon először a Virág Judit Galéria rendez Zsolnay aukciót.