YG Art Fair - Művészeti vásár, a Godot Galéria szervezésében

A Young Generation Art Fair 100 művésze, több mint 500 műalkotással várja a Zsilip kortárs központba látogatókat.

Megnyitó: 2017. december 5. 20:00. (Zsilip - Budapest 1137 Újpesti rakpart 1-3) A kiállítást megnyitja: Pálfi György filmrendező. A tavalyi évben gerilla árazásával sikeresen debütált Godot pop-up rendezvényből nőtte ki magát a Young Generation ART FAIR, amelynek új helyszín, a Jászai Mari téri „Palatinus házak” ad otthont 2017. december 5.-23. között.

A fiatal, Y generáció képzőművészeit bemutató művészeti kiállítást és vásárt több fordulós pályázat előzte meg. A legkiválóbb művészeket 400 pályázó közül választottuk ki. A pályázaton sikeresen részt vevő művészek alkotásai között festmények, szobrok és nyomatok mellett érdekes installációk is szerepelnek. A kiállítás és vásár végén 6 díjat osztunk ki a résztvevő 100 művész között. A fődíj nyertese lehetőséget kap önálló kiállítás létrehozására a Godot Galériában és részt vehet a többi díjazottal együtt a Godot Galéria 10 napos mezőszemerei művész telepén.

Az YG ART FAIR struktúrája rendhagyó a hagyományosan szerveződő művészeti vásárokhoz képest. Ezen a rendezvényen olyan a pályájuk elején álló művészek mutatkoznak be, akik mögött még nem jött létre az a galériás menedzsment, ami óriási szakadékot jelent a képzőművészet értékének megítélése és a széleskörű vásárló réteg között, mert Nem Csak Az A Művészet, Ami Drága. Az art fair alatt, az elmúlt évhez hasonlóan „a gerilla árazás” módszerét alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy a vásár ideje alatt kicsiben tükrözzük azt a folyamatot, ahogy a művészek és alkotásaik folyamatosan emelkedő értékkel bekerülnek a művészeti vérkeringésbe. Ezért a művészek munkáinak első eladását követően az alkotások ára emelkedik és a képek ára elkezd közelíteni valós értékük felé.

A megnyitó előtti Preview igazi csemegét nyújt a kortárs képzőművészet szerelmeseinek, hiszen ekkor még rendkívüli, kezdő áron viheted haza a számodra legkedvesebb műveket.
Preview: 2017. december 5. 14:00-18:00 /előregisztrációhoz kötött.