2018. szeptember 25. - kedd

A 2017-es év utolsó HajóHídja

Kinyomtatom...
Fortepan

Rendhagyó időpontban, rendhagyó helyszínen, rendhagyó témával jelentkezik az idei év utolsó HajóHíd Estje!

Karácsonyi villamosozás Budán és Pesten.
2017. december 13. 18:00

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont (Budapest, XII. ker., Zugligeti út 64.)

Az idei utolsó HajóHíd Esten a 130 éve indult budapesti villamosközlekedésre emlékezünk rendhagyó módon és rendhagyó helyszínen. Beszélgetésünk tárgya a villamosok és az irodalom kapcsolata lesz: miért született annyi vers, novella vagy éppenséggel sláger a budapesti járművekről?
Természetesen meg is ismerkedhetnek néhány veretes művel, de a történelemhez sem leszünk hűtlenek; felidézzük a villamosközlekedés történetének legfontosabb epizódjait is.

Figyelem!
Az esemény december 13-án, szerdán lesz, 18 órai kezdettel, a zugligeti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban (Budapest, XII. ker., Zugligeti út 64.), az egykori lóvasúti végállomáson. Vendégünk Szegő János, irodalmár lesz, a házigazda: Legát Tibor, aki ez alkalommal előadóművészként is szerepel.
Regisztráció itt.

A mellékelt fotó: Fortepan, Magyarország Budapest VI. Teréz körút, a Nagykörúti próbavillamos végállomása a Nyugati pályaudvar előtt. A felvétel 1887-ben készült.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Bethlen Galéria
Időpont: 
2018. szeptember 22
plakát

Tehetségprogramok, Találkozások-előadások, a megszokott fesztiválok és régi-új játéktér várja a Bethlen Téri Színház közönségét az évadban.

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.

Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2018. szeptember 30
plakát

A Közép-Európa Táncszínház társulata az új évadban új vezetéssel, stábtagokkal és nem utolsó sorban táncosokkal is bővült, s ennek köszönhetően újult erővel vág bele a munkába.